Arapgir Belediyesi Temizlik İşleri Şefliği ekipleri, yağışın olumsuz etkilerini silmek için yoğun bir temizlik çalışması başlattı. Ekipler, selin sürüklediği toprak birikintileri, taş parçaları ve diğer atıkları cadde ve sokaklardan temizleyerek yolları yeniden eski hale getirdi.
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, “İlçemizde dün etkili olan dolu ve yoğun yağış sonucu bazı bölgelerde toprak birikintileri meydana geldi. Belediye ekiplerimiz, olayın ardından sahaya çıkarak temizlik çalışmalarını sürdürdü. Önceliğimiz, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve günlük yaşamın normal akışını yeniden kurmaktır.” ifadelerini kullandı.
Arapgir Belediyesi, temizlik çalışmalarının yanı sıra zarar gören altyapı noktaları, su tahliye kanalları ve rögar kapaklarında da bakım ve onarım faaliyetlerine başladı.