Bakan Murat Kurum, "Deprem bölgesinde asla tasarruf yok. 11 ilimizi bir an önce ayağa kaldırmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

Malatya Çarşısı’ndaki hatalar İnönü Caddesi’ne mi taşınıyor? Esnaf, Bakan’dan ne istedi?
Malatya Çarşısı’ndaki hatalar İnönü Caddesi’ne mi taşınıyor? Esnaf, Bakan’dan ne istedi?
İçeriği Görüntüle

Bakan Kurum, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) aylık yayımlanan "Kriter" dergisine röportaj verdi. Deprem bölgesini dünyanın en büyük inşaat sahasına dönüştürdüklerinin belirten Kurum, depremden etkilenen 11 ilde kurulan 1900 şantiyede, 182 bin mimar, mühendis ve işçinin haftanın 7 gün 24 saati çalıştığını vurguladı.

"DEPREM BÖLGESİNDE ASLA TASARRUF YOK”

En son 24 Ocak'ta Malatya'da 46 bin 307 yeni yuvayı daha hak sahiplerine teslim ettiklerini anımsatan Kurum, bugüne kadar 201 bin 431 bağımsız bölümün afetzedelere kazandırıldığını hatırlattı. Hedeflerinin bu senenin sonunda deprem bölgesinin tamamında 453 bin konutu ve bağımsız bölümü vatandaşlara teslim etmek olduğunun altını çizen Kurum,

"Deprem bölgesinde asla tasarruf yok. 11 ilimizi bir an önce ayağa kaldırmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz"

ifadesini kullandı.

"DEPREM BÖLGESİNE BUGÜNE KADAR 2 TRİLYON TL KAYNAK AKTARILDI"

Depremin ardından yaraları hızla sarabilmek için bugüne kadar yaklaşık 2 trilyon lirayı aşan tutarda yatırım gerçekleştirildiğini aktaran Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2025 bütçesinde ise deprem bölgesinin yeniden inşası ve ihyası için tam 584 milyar lira kaynak ayırmış bulunuyoruz. Üstelik bu rakam, yalnızca konut inşa çalışmalarını değil ekonomik ve sosyal yaşamı yeniden canlandırmayı hedefleyen, tarım, sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinde, altyapıdan üstyapıya kadar her alanda, tüm kesimleri destekleyen büyük ve küçük ölçekli projeleri içermektedir.”

Muhabir: Ferdi Durdu