Battalgazi Belediyesi, bahar mevsiminin gelmesi ve Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki mezarlıklarda kapsamlı temizlik ve bakım çalışmalarını tamamladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, mezarlıklarda yabani ot temizliği, ağaç budama ve çevre düzenlemesi gerçekleştirildi.
Belediye ekipleri, Karababa ve Alibaba mezarlıklarında başlattıkları bakım ve onarım çalışmalarını yıl boyunca düzenli aralıklarla sürdüreceklerini belirtti. Çalışmalar kapsamında mezarlık içerisindeki yürüyüş yolları düzenlenirken, kuruyan ağaç ve bitkiler de temizlenerek, ziyaret alanları daha bakımlı ve sağlıklı hale getirildi.
Vatandaşlar ise yapılan temizlik ve düzenlemelerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Mezarlıklar her zaman temiz ve bakımlı tutuluyor. Kabir ziyaretlerimizde herhangi bir sorunla karşılaşmıyoruz” ifadelerini kullandı.
Battalgazi Belediyesi yetkilileri, amaçlarının vatandaşların mezarlık ziyaretlerini huzurlu ve temiz bir ortamda gerçekleştirmesini sağlamak olduğunu vurguladı.