Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi kapsamında gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını Psikolog Hatice Kübra Özkul’un yaptığı toplantıda, koruyucu ailelik sistemine dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması hedeflendi.

Toplantıda konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, duygu yüklü bir konuşmayla koruyucu aileliğin önemine vurgu yaptı.

“Bugün burada, hepimizin yüreğine dokunan, boğazımızı düğümleyen bir mesele için bir aradayız”

diyerek konuşmasına başlayan Yavuz,

“Bizim medeniyetimiz bir sevgi medeniyetidir. Biz gönülden sevmeyi biliriz”

sözleriyle koruyucu aile olmanın manevi değerine dikkat çekti.

Vali Yavuz, devletin koruyucu ailelere her türlü destek ve altyapıyı sağladığını belirterek,

“Yeter ki çocuklarımızı sevgiyle kucaklayın, onların ellerinden tutun ve küçücük kalplerine umut olun”

çağrısında bulundu.

36 yıllık meslek hayatı boyunca çocuk evlerinden sevgi evlerine kadar birçok sosyal hizmet yapısında görev aldığını belirten Yavuz, hiçbir fiziksel imkânın sevgi, şefkat ve merhametin yerini tutamayacağını vurguladı. Yavuz,

“Anne sevgisinin yokluğu, babanın koruyuculuğu ve şefkati telafi edilemiyor. İşte tam bu noktada koruyucu ailelik büyük bir anlam kazanıyor”

dedi.

Vali Yavuz: “Muhtarlar devletle millet arasındaki en güçlü köprüdür”
Vali Yavuz: “Muhtarlar devletle millet arasındaki en güçlü köprüdür”
İçeriği Görüntüle

Konuşmasında yaşadığı bir anıyı da paylaşan Yavuz, Kocaeli Valiliği döneminde bir çocuğun sorduğu “Bu araba drift atar mı?” sorusunun kendisini derinden etkilediğini dile getirerek, çocukların hangi rol modellerle büyüdüğünün önemine dikkat çekti.

Toplantıda ayrıca yalnızlık, iletişim eksikliği ve sevgi yoksunluğunun özellikle çocuklar üzerinde yarattığı olumsuz etkilere değinildi. Vali Yavuz,

“Eğer huzurlu bir toplumda yaşamak istiyorsak, o zaman hepimizin üzerine düşen sorumlulukları bir kez daha hatırlamamız gerekiyor”

diyerek koruyucu aileliğe toplumun her kesiminden destek beklediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde sürdürülen koruyucu ailelik çalışmalarına Malatya olarak güçlü şekilde destek verdiklerini belirten Vali Yavuz,

“Kendi çocuğunun yanı sıra bir başka çocuğun da elinden tutmayı görev bilen, yüreği büyük tüm ailelerimize minnet borçluyuz”

diyerek konuşmasını tamamladı.

Toplantı sonunda koruyucu aile olan bireylerle bir araya gelinerek teşekkür ve takdirler sunuldu.

Muhabir: Seher Akbalık