Bahar henüz yeni başlamışken Malatya’da pazarlarda yaz meyveleri şimdiden yerini aldı. Daha birçok bölgede dalında olmayan ürünlerin tezgâhlarda görülmesi hem şaşırttı hem de fiyatlarıyla dikkat çekti.

erik

DALINDA OLMADAN TEZGAHTA YERİNİ ALDI

Pazarda en dikkat çeken detaylardan biri, meyvelerin henüz tam sezonu gelmeden satışa sunulması oldu. Erik, kayısı, şeftali ve çağla badem gibi ürünler, daha dalında yeni yeni oluşmaya başlamışken tezgâhlarda yer aldı.

Erkenci ürünlere olan ilgi, fiyatların da yükselmesine neden oluyor.

Köstebek Yuvasına Dönen O Mahallede Asfalt Sevinci! Çile Bitti
Köstebek Yuvasına Dönen O Mahallede Asfalt Sevinci! Çile Bitti
İçeriği Görüntüle

kayısı-6

ERİK VE KAYISI FİYATI DİKKAT ÇEKTİ

Tezgâhlarda en dikkat çeken ürünlerin başında erik geldi. Kilogram fiyatı 250 TL’ye kadar çıkan erik, pazarın en pahalı ürünlerinden biri oldu.

Malatya ile özdeşleşen kayısı ise 200 TL’den satışa sunulurken, henüz sezonu gelmeden bu fiyatla tezgâhta yer alması dikkat çekti.

Whatsapp Image 2026 04 15 At 12.18.26

ŞEFTALİ VE ÇAĞLA BADEM DE TEZGAHTA

Henüz tam olgunlaşmamış sert yapısıyla şeftali de pazarda yerini aldı. Şeftali 100 TL’den satılırken, çağla badem de aynı seviyeden alıcı buluyor.

Sezon dışı olarak değerlendirilen bu ürünler, hem görüntüsü hem de fiyatıyla ilgi çekiyor.

badem

VATANDAŞ HEM ŞAŞIRIYOR HEM KARŞILAŞTIRIYOR

Pazara gelen vatandaşlar, meyveleri tezgahta görünce şaşkınlık yaşarken fiyatları da dikkatle inceliyor. Bazıları erkenci ürünleri denemek için alırken, bazıları ise fiyatları yüksek bulduğu için alışverişte temkinli davranıyor.

Fiyatların tezgâha göre değişmesi ise vatandaşların daha fazla karşılaştırma yapmasına neden oluyor.

Muhabir: Nihan Doğan