Yaşam

Darende'deki D-300 Karayolu’nda 5 Aydır Bitmeyen Çile: Sürücüler İsyanda!

Malatya’nın Darende ilçesinde D-300 Karayolu üzerinde yürütülen menfez çalışmasının yaklaşık 5 aydır tamamlanamaması, hem sürücülerin hem de bölge halkının tepkisine neden oluyor. Özellikle yetersiz güvenlik önlemleri ve geceleri artan risk, endişeleri büyütüyor.

ÇALIŞMA SÜRESİ UZADI, TRAFİK AKIŞI OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Darende ilçe merkezinden geçen ve doğu ile batıyı birbirine bağlayan önemli güzergâhlardan biri olan D-300 Karayolu’nda sürdürülen menfez çalışması, beklenen sürede tamamlanamadı. Elazığ Karayolları Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda, Somuncu Baba Bulvarı üzerinde yaklaşık 5 ay önce başlatılan çalışmaların halen devam etmesi dikkat çekiyor. Uzayan süreç, yoğun araç trafiğinin bulunduğu yolda aksamalara yol açıyor.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YETERSİZ KALIYOR

Çalışma alanının uzun süre açık bırakılması, sürücüler açısından ciddi bir risk oluşturuyor. Bölge sakinleri, alanda bulunan uyarı levhalarının yetersiz olduğunu ve özellikle gece saatlerinde görüş mesafesinin düşmesiyle tehlikenin arttığını ifade ediyor.

VATANDAŞLARDAN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Sürücüler ve vatandaşlar, çalışmaların bu kadar uzun sürmesine tepki gösterirken, olası kazaların önüne geçilmesi için sürecin hızlandırılmasını talep ediyor. Bölge halkı, hem trafik güvenliği hem de ulaşımın normale dönmesi adına çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyor.