Malatya’da asrın felaketinin izlerini silmek için yürütülen kalıcı konut çalışmalarında mutlu sona ulaşan mahalle sayısı artıyor. Malatya Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı son dakika açıklamasıyla, iki ilçedeki iki kritik mahallede inşaatların bittiğini ve vatandaşların evlerine geçebileceğini duyurdu.

Doğanşehir Erkenek’te 111 Konut Teslim Ediliyor

Depremzedeler Susuz Kaldı: Cemal Gürsel Umut Kent’te 12 Günlük Çile!
Depremzedeler Susuz Kaldı: Cemal Gürsel Umut Kent’te 12 Günlük Çile!
İçeriği Görüntüle

Vali Yavuz’un paylaştığı bilgilere göre, Doğanşehir ilçesinin en büyük mahallelerinden biri olan Erkenek’te modern köy evleri hak sahipleriyle buluşuyor. Erkenek Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 111 adet kırsal konutun anahtarları, 07.01.2026 (Bugün) tarihi itibarıyla hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Akçadağ İkinciler’de "Çifte Etap" Mutluluğu

Müjdeli haberin diğer adresi ise Akçadağ ilçesi oldu. İkinciler Mahallesi’nde yürütülen yoğun çalışmalar meyvesini verdi. Hem 1. Etap hem de 2. Etap kapsamında yapımı biten toplam 130 adet kırsal köy konutu için de süreç bugün başladı. Hak sahipleri bugünden itibaren yeni yuvalarının anahtarlarını teslim alabilecek.

Vali Yavuz: "Hayırlı Olsun"

Süreci yakından takip eden Vali Seddar Yavuz, yeni evlerine kavuşan vatandaşlar için "Hayırlı olsun" temennisinde bulundu. Teslimatların belirlenen noktalardan hak sahipliği listelerine göre yapılacağı belirtildi.

Böylece bugünkü teslimatlarla birlikte Malatya genelinde 241 aile daha konteynerden kurtulup sıcak yuvasına geçmiş olacak.

Muhabir: Furkan Burak Abacı