Kısa süre önce Malatya’da kurulan Genç Sağlık Sendikası hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Başkan Levent Metiner, ulaşılabilir bir sendika olduklarına, tamamen mevzuat üzerinden çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Genç Sağlık Sendikası’nda liyakat sistemini benimsediklerini söyleyen Metiner, depremden sonra sağlık çalışanlarının psikolojik olarak yıprandığına dikkat çekti. Bu kapsamda gezi düzenlediklerini söyleyen Metiner, onlardan ilkini paylaştı.

Günübirlik Diyarbakır-Mardin-Midyat-Dara-turu düzenleyen Genç Sağlık Sen, üyelerine aynı zamanda ekonomik kolaylıklar da tanıyor. Söz konusu turun kişi başı 700 TL olan ücretin yarısını karşılayan Sendika, depremde ön safta görev yapan sağlık çalışanlarına moral desteği sundu.
Genç Sağlık Sendikası’nın gezi programı şöyle:
“TUR PROGRAMI
7-8 Haziran
23:00 - Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi önü hareket
04:00 - Diyarbakır Ulu Camii / Surlar - Ön Gözlü Köprü
07:00 - Mardin
Kahvaltı, Çay ve Kahve Molası / Mezopotomya Manzarası Peygamber Postası Türbesi / Şeyh Çabuk Camii - Kiliseler / Ulu Camil Mardin Sokak Evleri / Sakal-ı Şerif / Tarihi PTT Binası KASI
11:30-Deyrul Zafaran Manastırı
12:30-Dara Antik Kenti
14:00 - Beyazsu (Fotoğraf Molası)
14:50 - Midyat
Yemek Molası/ Midyat Konukevi / Telkori ve Alışveriş Molası /
Midyat Panoromik Gezi
17:30-Hareket
01:00 - Malatya Varış "Ulaşım, Rehber ve Acente Hizmeti Flyata Dahildir.”
