Kuveyt’ten Malatya’ya destek IOM 150 Konteyner getirdi

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Kuveyt’in desteğiyle Malatya’ya içerisinde 5 kişilik bir ailenin yaşayabileceği 150 konteyner yerleştirdi.

Yusuf Durdu
Yusuf Durdu Tüm Haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

IOM, Kuveyt Dışişleri Bakanlığı’nın desteğiyle, Kahramanmaraş merkezli depremde büyük yıkım yaşayan Malatya’ya yardımlarını sürdürüyor. Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu olan IOM, kışa girilirken, Malatya’ya yeni konteynerler getirdi.

IOM Türkiye tarafından yapılan açıklamada,

“Kış yaklaşırken depremden etkilenen topluluklar için barınma kritik önem taşıyor. Kuveyt Dışişleri Bakanlığı’nın sayesinde IOM, Malatya iline 150 konaklama konteyneri teslim etti. Bu dayanıklı konteynerler, mutfak, banyo, yaşam alanı ve ısıtıcılarla donatıldı. 30’u engellilere uygun olmak üzere 860’tan fazla konteyner deprem bölgesine ulaştırıldı”

bilgisi verildi.

 “YAŞAM KONTEYNERLERİNİN 150’Sİ MALATYA’YA ULAŞTIRILDI”

IOM Kıdemli Operasyonlar Asistanı Serdar Yalınkılıç,

“Kuveyt hükümetinin finansal desteğiyle konteynerlerin 150’si Malatya’ya ulaştırıldı. Yirmi bir metre kare standart yaşam konteynerlerimiz mutfak, su ısıtıcısı, lavabo, tuvalet ve banyo tesisatının yanı sıra elektrikli ısıtıcıları da içermektedir. Konteynerlerimiz tasarlanırken ısı ve ses yalıtımının yanı sıra statik olarak depreme dayanıklıkları hesaplanmıştır. Yaşam konteynerlerimiz beş kişilik bir ailenin rahatça kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Yerel makamlarla koordineli olarak depremden etkilenen topluluklara daha iyi yaşam koşulları sağlayabilmek amacıyla konteynerlerin tüm elektrik ve altyapı bağlantılarıyla birlikte temin edilmektedir”

dedi.

30 Eki 2023 - 09:40 - Gündem

Muhabir  Yusuf Durdu


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Malatya Söz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Malatya Söz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Malatya Söz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Malatya Söz değil haberi geçen ajanstır.