İslam Dünyasının Önemli Lideri: 3 Yıl Hapis Yattı Yine de Vazgeçmedi!

Sivas’ta Bosna-Hersek’in unutulmaz isimlerinden Aliya İzzetbegoviç’in hayatı ve mücadelesi anlatıldı. Yazar Hüseyin Kansu, “İslam dünyasının da önemli bir lideridir” dedi.

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı Tüm Haberleri

Sivas'ta "Aliya İzzetbegoviç'in Hayatı, Mücadelesi " konulu konferans düzenlendi. Sivas İl Müftülüğünce düzenlenen konferansta, Bosna-Hersek’in unutulmaz isimlerinden Aliya İzzetbegoviç’in hayatı ve mücadelesi anlatıldı. Yazar Hüseyin Kansu’nun konuk olarak katıldığı konferansa İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Aliya İzzetbegoviç’in hayatının konu alındığı film gösterimi yapıldı. Yazar Kansu, İzzetbegoviç’in İslam dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Kansu, İzzetbegoviç’in 1946 yılında İslamcılık suçlamasıyla 3 yıl hapis yattığını fakat bu dönemde bile mücadelesinden vazgeçmediğini dile getirdi.

“İSLAM DÜNYASININ DA ÖNEMLİ BİR LİDERİ”

İzzetbegoviç’in, 1992-1995 yılları arasında yaşanan Bosna Savaşı sırasında Boşnakların liderliğini üstlendiğini belirten Kansu, onun bu süreçteki kararlılığının, Bosna-Hersek’in bağımsızlığını korumasına önemli katkı sağladığını ifade etti.

Kansu,

“Aliya İzzetbegoviç, sadece Bosna-Hersek’in değil, İslam dünyasının da önemli bir lideridir. Onun hayatı ve mücadelesi, bizlere cesaret ve kararlılık aşılamaktadır”

dedi.

Konferans, tüm şehitler için okunan hatimlerin duasıyla sona erdi.

31 Eki 2023 - 11:26 Sivas- Eğitim

Muhabir  İhlas Haber Ajansı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Malatya Söz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Malatya Söz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Malatya Söz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Malatya Söz değil haberi geçen ajanstır.