Malatya’ya Şehir Hastanesi Geliyor: İşte Detaylar!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci,Malatya Sağlık İl Müdürü Erhan Berk ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Tüfenkci, sağlıkta yatırımların müjdesini verdi, Şehir Hastanesi’nin detaylarını paylaştı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili konuşarak,

“Sağlık Bakanlığı tarafından İlimiz genelinde toplam yapımı planlanan yatırım sayısı 50’dir. Malatya hali hazırda bir sağlık üssüydü, şimdi inşallah daha da güçlenecek.”

dedi.

Malatya Sağlık İl Müdürü Erhan Berk ile görüşmesinin ardından açıklamada bulunan Tüfenkci, devam eden ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Toplam yapımı planlanan yatırım sayınının 50 olduğunu belirten Tüfenkci,

“Sağlık Bakanlığı tarafından İlimiz genelinde toplam yapımı planlanan yatırım sayısı 50’dir. Bu yatırımlardan Battalgazi Alacakapı Sağlık Merkezi ve Yeşilyurt Fahri Kayhan 9 Hekimlik ASM + SHM + 112 + ASHİ yapımı devam etmektedir. Arapgir 5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi + TSM + 112 İstasyonu, Yeşilyurt Karakavak 8 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Yeşilyurt Tecde 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Yeşilyurt Bostanbaşı Aile Sağlığı Merkezi (8 AHB) + 112 ASHİ ihale aşamasındaki yatırımlarımızdır”

ifadelerini kullandı.

ARSA TAHSİSLERİ DEVAM EDİYOR

Arsa tahsislerinin devam ettiğini söyleyen Tüfenkci,

“13 sağlık yatırımımız arsa ve proje aşamasında olup proje çalışmaları ve arsa tahsisleri devam etmektedir. Bu yatırımların içinde Akçadağ Devlet Hastanesi Ek Binası, Yazıhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binası da bulunmaktadır. Yine 6 şubat depremleri nedeni ile etkilenen bölgelere belediyeler ile yapılan protokoller ile toplamda 20 adet hafif çelikten aile hekimliği planlaması yapılmış olup, 2 aile hekimliği temeli atılmış diğer aile hekimliklerinin temeli de en kısa sürede atılacaktır.”

dedi.

“MALATYA’MIZA HER ANLAMDA KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Yapılması planlanan Şehir Hastanesi ile ilgili de konuşan Tüfenkci, şunları söyledi:

“İlimizde 9 adet yatırım Sağlık Bakanlığı tarafından planlamaya alınmıştır. Özellikle Malatya Şehir Hastanesi kapsamında Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde yeni yapılacak Genel Hastane, Kalp Damar Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi, Yataklı Madde Bağımlılığı Merkezi bu yatırımlarımız arasındadır. Bu önemli yatırım depremin etkilediği Malatya’mıza her anlamda katkı sağlayacaktır. Sağlık Bakanımızla yatırımlarımızı konuşmak için planlanmış bir randevumuz da var. Bu konuları daha detaylı görüşme fırsatımız da olacak. Bu anlamda Malatya’mıza her alanda her zaman yatırımın önünü açan Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

21 Kas 2023 - 15:29 Malatya- Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Malatya Söz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Malatya Söz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Malatya Söz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Malatya Söz değil haberi geçen ajanstır.