Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika uyarısı, Malatya'nın kuzey kesimlerinde kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Kuluncak, Arapgir, Arguvan, Darende, Hekimhan ve Yazıhan ilçelerinde 5-20 cm arasında kar birikmesi bekleniyor. Hatta bazı bölgelerde karın 20 cm'yi aşması öngörülüyor!
5 Şubat itibariyle başlayacak ve 6 Şubat'a kadar devam edecek olan bu yoğun kar yağışı, özellikle gece saatlerinde etkisini artıracak.

Meteoroloji yetkilileri, yağışın beraberinde buzlanma ve don olayları yaratabileceğini, bu yüzden sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını tavsiye etti. Ayrıca, tipi ve olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtiliyor.
Malatya'da Önümüzdeki Günlerde Neler Olacak?
Meteorolojik veriler, bölgedeki kar yağışının şiddetli olacağını ve bazı noktalarda kar kalınlığının 20 cm'yi bulabileceğini gösteriyor. Bu durum, hem yerel halkı hem de yolculuk yapacakları ilgilendiriyor. Kar yağışının beklenen süresi içinde dikkatli olunması gereken en önemli noktalar arasında buzlanma ve ulaşım aksaklıkları yer alıyor.

Hava koşulları nedeniyle tedbirli olunması gerektiği sıkça vurgulanırken, vatandaşlar ve sürücüler için zorlayıcı bir kış dönemi başlamak üzere.