Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail işgal güçlerine ait topçular Gazze kentinin doğusundaki Tuffah ve Zeytun mahallelerini hedef aldı.
İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze'nin orta kesiminde yer alan Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusundaki birçok bölgeyi bombalarken, güneyde ise Refah kentinin güneybatısındaki alanlara hava saldırıları düzenledi.
Gazze Şeridi'nin kuzeyinde de İsrail'e ait savaş uçakları, Cibaliya'nın doğusu ile Beyt Lahiya'da hava saldırıları düzenledi ve bazı binaları havaya uçurdu. Söz konusu saldırılar topçu bombardımanıyla eş zamanlı yürütüldü.
İsrail donanmasına ait savaş gemileri de Gazze'nin kuzeyindeki kıyı bölgelerine çok sayıda top mermisi ateşledi.
İsrail, 10 Ekim 2025'te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına rağmen Gazze Şeridi'ne yönelik ihlallerini sürdürmeye devam ediyor.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 4 Filistinli hayatını kaybetti
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzey, orta ve güney kesimlerinde düzenlediği saldırılarda 4 Filistinli yaşamını yitirdi.
Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı Beni Suheyla bölgesinde İsrail'e ait bir insansız hava aracının (İHA) hedef alması sonucu, Filistinli Muhammed ve Enes Ebu Asi'nin cenazeleri, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne getirildi.
İsrail ordusunun daha önce ateşkes kapsamında çekildiği Gazze kentinin Tuffah Mahallesi'nin doğusunda, 31 yaşındaki Filistinli Muhammed Macid el-Caberi İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.
Sağlık kaynakları, göğsünden vurulan Caberi'nin Gazze kent merkezindeki bir hastaneye kaldırıldığını ancak kurtarılamadığını aktardı.
Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Megazi Mülteci Kampı'nın doğusunda da İsrail'e ait bir İHA'dan atılan füzeyle hedef alınan Muhammed el-Harazin isimli Filistinli hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.
Ekim ayında ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail, bombardıman ve ateş açma yoluyla yüzlerce ihlalde bulundu. Bu ihlaller sonucunda 439 Filistinli yaşamını yitirdi, 1223 kişi yaralandı.
İsrail askerleri, işgal altındaki El-Halil'de bir Filistinliyi öldürdü
İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde, araçlı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş açtıkları bir Filistinlinin hayatını kaybettiği, cesedine de el konulduğu bildirildi.
Filistin Sağlık Bakanlığı, 'Dün gece El-Halil'de işgal güçleri tarafından şehit edilen 58 yaşındaki vatandaş Şakir Felah Ahmed el-Cabari'nin (58) öldürüldüğü ve naaşına el konulduğu bildirildi.' açıklamasında bulundu.
Resmi Filistin'in Sesi radyosu da gece İsrail askerlerinin El-Halil'de bir Filistinli erkeği vurarak yaraladığını, ardından gözaltına aldığını duyurmuştu.
Filistin resmi televizyonunda yer alan haberde ise İsrail askerleri, yaralanan Filistinliye ulaşmak isteyen ambulansın bölgeye girişini engellediği belirtilmişti.
Ordudan yapılan açıklamada da söz konusu olayda araçlı saldırı girişimi yapıldığı iddia edilmişti.
İsrail, 8 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına başlamasından bu yana Batı Şeria'da da gerilimi tırmandırıyor. Bu süreç boyunca baskınlar, yaygın gözaltılar, mülk tahribatı ve Yahudi yerleşim faaliyetlerinin genişletilmesi dikkati çekiyor.
Filistin resmi verilerine göre, gerilimin başladığı tarihten bu yana İsrail ordusu ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillierin Batı Şeria'daki saldırılarında en az 1106 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 11 bin kişi yaralandı ve 21 binden fazla kişi gözaltına alındı.
İsrail'in, Gazze Şeridi'ne saldırılarında can kaybı 71 bin 412'ye yükseldi
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 71 bin 412'ye yükseldiği bildirildi.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in saldırılarında yaşanan can kayıplarına ilişkin son verileri paylaştı.
İsrail'in son 48 saatte düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden 3 Filistinlinin naaşının hastanelere ulaştırıldığı ve saldırılarda 9 kişinin yaralandığı belirtildi.
Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail'in saldırılarında 442 kişinin öldüğü, 1236 kişinin yaralandığı kaydedildi.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne Ekim 2023'te başladığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 71 bin 412'ye, yaralıların sayısının ise 171 bin 314'e yükseldiği bildirildi.
Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması
ABD Başkanı Donald Trump, 9 Ekim'de Mısır'da devam eden müzakerelerde İsrail ile Hamas'ın Gazze'de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurmuştu.
Müzakerelerin yapıldığı Mısır'da imzalanan anlaşma İsrail hükümetinin onayıyla 10 Ekim'de devreye girmişti.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde varılan ateşkese rağmen hemen her gün çeşitli iddialarla Filistinlilere yönelik saldırılar düzenliyor.
İsrail askerleri Nablus'a düzenledikleri baskında iki Filistinliyi gözaltına aldı
İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentine düzenlediği baskında iki Filistinliyi gözaltına aldı, bir camiyi kuşatarak içerideki Filistinlileri saatlerce alıkoydu.
Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail'e bağlı özel birlikler Nablus'un eski şehir bölgesindeki Karyun Mahallesi'ne baskın düzenledi. Kısa süre sonra kent, farklı eksenlerden eş zamanlı olarak kuşatıldı.
Eski şehir sokakları ve doğu çarşısında yoğun şekilde konuşlanan İsrail askerlerinin gerçek mermiyle yoğun ateş açtığı bildirildi.
İsrail askerlerinin Luey Şaban ve Hamidu Zekkari isimli Filistinlileri gözaltına aldığı belirtildi.
Sabah namazına gidenler saatlerce alıkonuldu
Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada da İsrail güçlerinin Nablus kentinde bulunan Yasemin Mahallesi'ndeki Sattun Camisi'ni kuşattığı, sabah namazı için camide bulunan Filistinlileri saatlerce alıkoyduğu belirtildi.
Açıklamada, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile koordinasyon sağlanarak camiden 12 kişinin çıkarıldığı, ancak içerideki toplam kişi sayısının açıklanmadığı aktarıldı.
Bir İsrail askeri hafif yaralandı
İsrail ordusu, ABD merkezli X platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Nablus kentinde yürütülen askeri saldırı sırasında askerlere yönelik açılan ateş sonucu bir askerinin orta derecede yaralandığını bildirdi.
Açıklamada, yaralı askerin tedavi edilmek üzere hastaneye sevk edildiği ve ailesine bilgi verildiği belirtildi.
İsrail ordusu, saldırıyı gerçekleştiren kişiyi yakalamak için bölgede arama başlatıldığını da kaydetti.
Gazze'ye yönelik 8 Ekim 2023'te saldırıların başlamasından bu yana Batı Şeria'da da İsrail ordusu ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin baskınları, keyfi gözaltılar, mülklere zarar verilmesi ve yerleşim faaliyetlerinin genişletilmesiyle tırmanış gösterdi.
Filistinli kaynaklara göre bu süreçte Batı Şeria'da en az 1106 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 11 bin kişi yaralandı ve 21 binden fazla kişi gözaltına alındı.




