6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya devam eden Malatya'da, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde çocukların yüzünü güldüren, yürekleri ısıtan bir etkinlik gerçekleştirildi. Şehrin yeniden ayağa kalkması için aktif rol üstlenen Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER), yardımlaşma ve dayanışma ruhunu bir kez daha sahaya yansıttı. Dernek, il genelindeki çeşitli noktalarda tespit edilen 1000 aileye, çocuklarına bayramlık kıyafet alabilmeleri için özel alışveriş kartları dağıttı.
"En Büyük Mutluluğumuz O Gülümseme"
Düzenlenen anlamlı etkinlikte açıklamalarda bulunan MAGİNDER Başkan Yardımcısı Belkıs Şavata Gücük, dernek olarak en büyük amaçlarının çocukları sevindirmek olduğunu vurguladı. Yola çıktıkları ilk günden bu yana Malatya için çalıştıklarını belirten Şavata, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün burada çocuklara bayramlık kıyafet hediye ediyoruz ama asıl sevincimiz bu değil. Bizim mutluluğumuz onların yüzlerindeki o samimi gülümseme. Ayrıca birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu yaşatmak. MAGİNDER olarak, özellikle sosyal sorumluluk projelerinde üstümüze düşen ne varsa yerine getirmeye çalışıyoruz. İnsanları dinliyor, dertlerine ortak oluyoruz."
İş Dünyasına ve STK'lara "Elinizi Taşın Altına Koyun" Çağrısı
Dağıtılan 1000 alışveriş kartı ile yardımın küçüğü büyüğü olmadan kalplerde umut yeşertmeyi hedeflediklerini ifade eden Şavata, kentteki diğer hayırseverlere de seslendi. Malatya'nın çok büyük acılar atlattığını hatırlatan Şavata, "Sadece MAGİNDER’in değil, diğer STK’larımızın, iş insanlarımızın ve hayırseverlerimizin de bu farkındalıkta olması en büyük arzumuz. İnsanların, özellikle de hayırsever iş insanlarımızın elini taşın altına sokması gerekiyor" dedi.
"Dayanışma İçerisinde Büyük Bir Aileyiz"
Deprem sonrası süreçte vatandaşların sürekli yanlarında olmaya gayret ettiklerini belirten Şavata, MAGİNDER'in kentte hayata geçirdiği kalıcı eserlere de değindi:
"Biz derneğimiz adına birçok insanın acılarını paylaşmak babında bir takım yardımlarda bulunduk. Bunun en güzel örneği de Başkanımız Salih Karademir’in Malatya’mıza kazandırdığı taziye evidir. Bizim en büyük motivasyonumuz dayanışma. MAGİNDER çatısı altında oldukça kenetlenmiş bir aileyiz."
Belkıs Şavata Gücük, konuşmasını dernek üyelerine teşekkür ederek ve tüm Malatyalıların Kurban Bayramı'nı kutlayarak sonlandırdı. Projenin kentteki diğer kurumlara da örnek olması bekleniyor.