Malatya'da eğitim faaliyetlerini sürdüren Çamlıca Koleji, 2026 yılı merkezi sınavlarda elde ettiği kitlesel ve bireysel başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Eğitim kurumlarında düzenlenen basın toplantısında paylaşılan verilere göre okul, 2026 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nda toplam 6 Türkiye birincisi çıkararak Malatya'nın gururu oldu. LGS kapsamında tüm soruları doğru yanıtlayan Hamza İncebay ve Ali Said Çelik Türkiye birinciliğine adını yazdırırken, bursluluk sınavında da 4 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan aldı.

"Başarı Tesadüf Değil, Bir Kültürdür"
Basın toplantısında söz alan Kampüs Müdürü Ferdi Polat, elde edilen bu derecelerin sistemli ve planlı bir çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı. Başarıyı sürekli geliştirilen bir kültür olarak gördüklerini belirten Polat, okulun sadece akademik alanda değil, sporda da öncü olduğunu ifade etti. 2025-2026 eğitim-öğretim döneminde 332 lisanslı öğrencinin 20 farklı spor branşında okulu temsil ettiğini dile getiren Kampüs Müdürü, öğrencilerin ulusal ve yerel turnuvalarda 17 kupa ile 148 madalya kazandığını belirterek eğitimin bütünsel olarak ele alındığına dikkat çekti.
Küllerinden Doğan Kentte Gurur Verici Tablo
Çamlıca Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıtaç ise Malatya’da eğitime başladıkları ilk günden bu yana hem iyi bir insan hem de yüksek akademik başarı hedeflediklerini belirtti. 2021 yılından bu yana her sene Türkiye birincileri çıkardıklarını hatırlatan Sarıtaç, depremin izlerini silmeye çalışan Malatya için bu başarının adeta küllerinden doğma hikayesi olduğunu ifade etti. Memleket ve ülke için canla başla çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Sarıtaç, öğretmenlere ve velilere teşekkürlerini sundu. Basın toplantısının sonunda, LGS'de tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrencilere 250 bin TL’lik başarı ödülü takdim edildi.




