Malatya trafiğini rahatlatması beklenen en önemli projelerden biri olan Kuzey Çevre Yolu’nda sona yaklaşılıyor. AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Karayolları Bölge Müdürü Yusuf Güneş ve beraberindeki heyetle birlikte şantiye sahasına inerek çalışmaları yerinde inceledi. Babacan, 53,5 kilometrelik dev projenin kalan 15 kilometresinin 2026 yılı yaz ayında tamamlanacağını duyurdu.
Babacan, yaptığı incelemelerin ardından hem çevre yolu hem de şehir içi trafiğini etkileyecek kavşak projeleri hakkında kritik tarihler verdi.
"Bu Yaz Tamamını Açıyoruz"
53,5 kilometrelik güzergahın 38,5 kilometrelik kısmının Ocak ayında açıldığını hatırlatan Milletvekili Babacan, kalan 15 kilometrelik bölüm için net konuştu. Babacan, "Kalan kısmın altyapı, deplase ve kamulaştırma gibi tüm zorlu süreçleri tamamlandı. Asfalt sürecinin önemli bir kısmı yapıldı. İnşallah bu yaz itibariyle kalan kısmı da bitirip yolun tamamının açılışını yapacağız. Son 2 yılda projede inanılmaz bir hızlanma kaydettik" dedi.
İkizce'de 3 Kritik Kavşak Hizmete Girdi
Deprem konutlarının bulunduğu İkizce bölgesindeki ulaşım sorununa neşter vuruldu. Babacan, bölgedeki 3 stratejik kavşağın tamamlanarak trafiğe açıldığını duyurdu:
-
TÜİK ile TEDAŞ arasında, 1. Bölge TOKİ konutlarına hizmet veren kavşak.
-
Karayolları Şube önünde; 1, 2 ve 3. bölgelere doğrudan hizmet veren kavşak.
-
2. Bölge bağlantı kavşağı.
OSB Kavşağı Mart'ta Bitiyor
Organize Sanayi Bölgesi (OSB) trafiğini rahatlatacak olan "Yeni Nesil Kavşak" projesinde de sona gelindi. İnşaatın Mart ayı itibariyle tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.
Orduzu Bahçebaşı'na Yeni Müjde
Milletvekili Babacan, incelemeler sırasında Orduzu Bahçebaşı bölgesi sakinlerini sevindirecek yeni bir gelişmeyi de paylaştı. Babacan, "Orduzu Bahçebaşı bölgesine hizmet edecek yeni bir kavşak için süreci başlattık. Proje çalışmaları Şubat ayında bitecek ve hemen ihalesine çıkacağız. Çok geciktirmeden burayı da tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.


