Malatya’da 8-14 Aralık 2025 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma birimlerince gerçekleştirilen asayiş ve trafik uygulamalarının sonuçları açıklandı. Malatya Valisi Seddar Yavuz’un paylaştığı verilere göre, suçların önlenmesi ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla yapılan denetimlerde çok sayıda olay aydınlatılırken, silah ve yasaklı madde ele geçirildi, binlerce kişiye cezai işlem uygulandı. 589 araç trafikten men edildi.

Asayiş uygulamaları kapsamında kent genelinde meydana gelen 488 olaydan 421’i aydınlatıldı. Denetimlerde 80 bin 825 şahıs sorgulanırken, 438 kişi hakkında işlem yapıldı. Ayrıca 261 yoklama kaçağı yakalandı. Yapılan aramalarda 13 tabanca ve bin 246 fişek, 5 kurusıkı tabanca, 11 av tüfeği ile 4 kesici alet ele geçirildi.

Narkotik suçlarla mücadele çalışmaları çerçevesinde 14 olayda 19 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 8 kişi tutuklandı. Operasyonlarda 371 gram metamfetamin, bin 554 adet sentetik ecza, 4 gram sentetik kannabinoid ve 20 gram esrar ele geçirildi.

2026 Yılbaşı tatili kaç gün? 31 Aralık ve 1 Ocak resmi tatil mi?
2026 Yılbaşı tatili kaç gün? 31 Aralık ve 1 Ocak resmi tatil mi?
İçeriği Görüntüle

Trafik denetimlerinde ise 32 bin 376 taşıt ve bin 612 motosiklet sorgulandı. 3 bin 167 alkol denetiminin yapıldığı çalışmalarda 572 okul servisi kontrol edildi. Kurallara uymadığı tespit edilen 589 araç trafikten men edilirken, 5 bin 246 şahıs hakkında cezai işlem uygulandı.

Muhabir: Furkan Burak Abacı