Gündem

Malatya'da 930 Hasarlı Dükkana Karşılık 714 İş Yeri! "Geri Kalan Nereye Gidecek?"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, yeni sanayi sitesi inşasındaki plansızlığa isyan etti! 930 ağır hasarlı iş yerine karşılık sadece 714 dükkan yapıldığını ve kendilerine danışılmadığını belirten Keskin, yetkililere seslendi: "Açıkta kalan esnafı nereye götüreceksiniz? Bize bir adres gösterin!"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (MESOB) olağanüstü genel kurulu, kentin yeniden inşa sürecindeki koordinasyon eksikliklerini ve esnafın mağduriyetini bir kez daha gündeme taşıdı. Genel kurulda kürsüye çıkan MESOB Başkanı Şevket Keskin, özellikle sanayi sitesinde yürütülen çalışmalara ve ciddi dükkan yetersizliğine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"930 Ağır Hasarlı Yerimiz Var, 714 Dükkan Yapıldı"

Sanayi sitesinin bu şekilde plansız inşa edilmemesi gerektiğini defalarca dile getirdiğini ifade eden Keskin, kimseye danışılmadan atılan adımların esnafı büyük bir belirsizliğe sürüklediğini vurguladı. Açıkta kalacak esnaf için yetkililerden net bir yanıt beklediklerini belirten Keskin, tabloyu şu sözlerle özetledi:

"Arkadaş bu sanayi sitesi böyle olmaması lazım. Defalarca söyledim. Oda başkanlarımız burada, yönetim kurullarımız burada. Kimseye sormadan getirdiler 714 tane dükkan yaptılar. Eyvallah dedik. 714 tane insanımız, 930 tane ağır hasarlı yerimiz var dedim. Dükkanı çıkanlar gitsin, doğru, haklısınız. Ama geri kalanı nereye götüreceksiniz? Bir adres gösterin ya. Gösterin ki ben de esnafa söyleyeyim."

"Bizimle Konuşulsaydı Bugün Bu Kriz Yaşanmazdı"

Sürecin en başından beri esnaf temsilcilerinin devre dışı bırakılmasından dert yanan Keskin, ortak akılla hareket edilseydi bugün bu kafa karışıklığının yaşanmayacağını savundu. "Bizi nereye götüreceksiniz?" diye soran esnafa cevap veremediklerini söyleyen Keskin, "Bakın burada bizimle oturup konuşulsaydı, ilk yaptığımız temaslarda 2.500 tane iş yeri betonarmeyle yapsaydık, bugün bir sıkıntı çıkmazdı. Sana sormadan, kimseye sormadan insanları tek tek taşınırdı. Buralar yapılırken ne bize sordular, ne başka yerde sordular. Çarşı yapılırken de sormadılar" ifadelerini kullandı.

"Güzel Yapılan Yerler İçin Teşekkür Ediyoruz"

Sadece eleştirmekle kalmayan Şevket Keskin, şehir merkezinin yeniden inşasında ortaya çıkan başarılı projelere de hakkını verdi. Şire Pazarı'nda bazı sıkıntılar yaşansa da genel anlamda merkezde iyi işler çıkarıldığını belirten Keskin sözlerini şöyle tamamladı: "Diğer tarafta da gerçekten Niyazi Mısri'den tutun bu tarafa kadar, güzel yerler yapmışlar. Emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanıma, Sayın Valime, Sayın Belediye Başkanlarına ve milletvekillerine, esnafım ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum."