Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik sosyal yardım ödemelerinde eylül ayı süreci başladı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada toplam 9,3 milyar liralık yaşlı ve engelli aylığının hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu. Açıklanan rakamlara göre eylül ayında 5,3 milyar lira yaşlı aylığı, 4 milyar lira ise engelli aylığı olmak üzere toplam 9,3 milyar liralık ödeme gerçekleştirilecek.
Malatya’daki Hak Sahipleri De Bekliyor
Depremin ardından ekonomik ve sosyal desteklerin öneminin daha da arttığı Malatya’da, sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar için eylül ayı ödemeleri yakından takip ediliyor. Yaşlı ve engelli aylığı alan hak sahipleri, ödemelerin hesaplarına aktarılmasıyla birlikte banka hesapları veya ilgili ödeme kanalları üzerinden paralarını kullanabilecek.
Bakan Göktaş, yaşlı ve engelli bireylerin eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar yaşamın her alanına daha güçlü şekilde katılabilmesi amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Bakanlık tarafından yürütülen sosyal yardım programları kapsamında yaşlı ve engelli vatandaşlara düzenli olarak aylık destek sağlanıyor. Eylül ayı ödemeleri de bu kapsamda hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmaya başlandı. Göktaş, sosyal yardım politikalarının insan odaklı ve hak temelli anlayışla sürdürüldüğünü belirterek, eylül ayı ödemelerinin tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.
Malatya’daki sosyal yardım ödemeleri, ekonomik gelişmeler ve kentte vatandaşları doğrudan ilgilendiren son dakika gelişmelerinden haberdar olmak için Malatya Söz’ü takip etmeye devam edin.




