Malatya’da havaların ısınması ve yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte piknik sezonu da başladı. Özellikle hafta sonları mesire alanlarında yoğunluk artarken, vatandaşların vazgeçilmezi mangal keyfi oldu. Mangal kültürünün ayrılmaz parçası olan et ürünleri ise yeniden gündemde.

BEYAZ ETE YÜZDE 30 ZAM GELDİ

Kış aylarında fiyatları uzun süre sabit kalan beyaz et ürünleri, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte zamlandı. Yeni sezona yüzde 30 zamla giren beyaz et ürünleri, buna rağmen hala en ekonomik seçenek olmaya devam etti.

Kasaplar, mangal sezonunun başlamasıyla satışlarda artış yaşandığını belirtiyor. Özellikle kırmızı et fiyatlarının yüksekliği nedeniyle vatandaşların tercihi beyaz etten yana oluyor. Bir kilo kırmızı et almak yerine 3-4 kilo tavuk almayı tercih eden vatandaşlar, hem bütçelerini koruyor hem de mangal keyfinden vazgeçmedi.

TAVUK ÜRÜNLERİNDE FİYATLAR ÇEŞİTLİLİK GÖSTERİYOR

Kasaplarda ve marketlerde satılan tavuk ürünlerinin kilogram fiyatları, ürünün türüne göre değişiklik gösteriyor. En ekonomik ürün tüm tavuk olurken, en pahalı ürün ise soslu tavuk kanadı oldu. İşte Malatya’daki güncel beyaz et fiyatları:

Tüm tavuk: 80 TL

Kalça but: 95 TL

Baget: 120 TL

Tavuk göğsü: 160 TL

SSK ve Bağ-Kur Emeklisine Müjde: Temmuz’da Büyük Zam Geliyor!
SSK ve Bağ-Kur Emeklisine Müjde: Temmuz’da Büyük Zam Geliyor!
İçeriği Görüntüle

Pirzola: 160 TL

Soslu pirzola: 185 TL

Kanat: 190 TL

Soslu kanat: 230 TL

KASAPLAR MEMNUN, VATANDAŞ TEDİRGİN

Kasaplar, yaz aylarının başlamasıyla birlikte işlerin açıldığını ve satışların arttığını ifade ederken, vatandaşlar ise fiyatlardaki artıştan memnun değil. Ancak yine de mangal keyfi için beyaz et vazgeçilmez bir seçenek olarak öne çıktı.

Editör: Sara Subaşı