Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle kamuoyunda "torbacı" olarak bilinen sokak satıcılarını hedef alan ekipler, yürüttükleri fiziki takip sonucunda önemli bir operasyona imza attı.

Elde edilen istihbarat ve teknik çalışmaların ardından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 1 araç ile 2 ayrı ikamette detaylı arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda toplam 36 bin 798 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Operasyon kapsamında uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Soruşturma Çok Yönlü Devam Ediyor

Yakalanan şüpheliler, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatıldı. Ele geçirilen sentetik ecza haplara incelenmek üzere el konulurken, olayın bağlantılarının ortaya çıkarılması amacıyla soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu satıcılarıyla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği belirtildi. Açıklamada, toplumun huzur ve güvenliğini tehdit eden uyuşturucu ticaretine karşı yürütülen operasyonların aralıksız süreceği vurgulanırken, vatandaşların da şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmelerinin mücadeleye önemli katkı sağlayacağı ifade edildi.

Malatya’da Narkotik Ekipleri Harekete Geçti: 8 Şüpheli Tutuklandı
Malatya’da Narkotik Ekipleri Harekete Geçti: 8 Şüpheli Tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Kent genelinde sürdürülen narkotik operasyonlarının, uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesi ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla belirlenen plan doğrultusunda devam ettiği bildirildi. Yetkililer, suç ve suçlularla mücadelede tüm birimlerin koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Kaynak: MHA