Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar, diğer kesimlerde ise kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Soğuk hava dalgasıyla birlikte buzlanma ve don olayının etkili olacağı belirtilirken, gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus görülebileceği ifade edildi.
SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA
Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarının bölge genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceğini açıkladı. Rüzgârların değişik yönlerden hafif ve yer yer orta kuvvette eseceği, öğle saatlerinden itibaren Malatya çevreleri ile Adıyaman’ın kuzey kesimlerinde zaman zaman kuvvetli olacağı bildirildi.
ÇIĞ VE BUZLANMA UYARISI
Tunceli ve Bingöl’de yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğuna dikkat çekilirken, buzlanma ve don olayına karşı tüm bölgede vatandaşların tedbirli olması istendi. Yetkililer, özellikle sürücülerin ve yüksek kesimlerde yaşayanların dikkatli davranması gerektiğini vurguladı.
MALATYA VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU
Malatya genelinde parçalı ve çok bulutlu hava ile birlikte aralıklı kar yağışı bekleniyor. İlçe ilçe tahmin edilen sıcaklıklar ise şöyle:
Merkez: 1°C
Akçadağ: -2°C
Arapgir: -2°C
Arguvan: -1°C
Battalgazi: 1°C
Darende: -1°C
Doğanşehir: -3°C
Doğanyol: 2°C
Hekimhan: -3°C
Kale: 4°C
Kuluncak: 1°C
Pütürge: 1°C
Yazıhan: 1°C
Yeşilyurt: -2°C
Yetkililer, kar yağışı ve soğuk havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların güncel meteorolojik uyarıları takip etmelerini ve gerekli tedbirleri almalarını öneriyor.




