Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini kaybeden vatandaşlar için başlatılan AFAD kira yardımı programı, depremzedelerin yaşamlarını yeniden kurmaları adına büyük bir destek sağladı.

KİRACILARA YAPILAN YARDIMLAR DURDURULDU

Başlangıçta hem kiracılar hem de ev sahipleri için yapılan kira yardımları, Haziran ayı itibarıyla yalnızca ev sahiplerine yönelik olarak devam etmeye başladı. Kiracılara yapılan kira desteğinin neden durdurulduğuna dair resmi bir açıklama yapılmazken, bu durumdan etkilenen çok sayıda depremzede mağduriyet yaşadığını dile getiriyor.

KİRA YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

AFAD tarafından Kasım ayı için belirlenen 7.500 TL tutarındaki kira yardımı ödemeleri, bazı vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Ancak birçok depremzede, ödemelerin hala yapılmadığını ve gecikmelerin devam ettiğini ifade ediyor. Daha önceki aylarda yaşanan benzer aksaklıklar göz önüne alındığında, kira yardımı ödemelerinin Kasım ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi