Kendi bahçelerine ektikleri domates ve biberleri binbir emekle tarladan toplayan kadınlar daha sonra kurutmalık yapım aşamasına geçiyor.
Biberleri tek tek güneşe seren kadınlar bu kurutmalıkları daha sonra kışın yemeklik olarak kullanıyor.
Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Fındık Mahallesi'nde yaşayan Fadime Özer kurutmalığın yanı sıra pul biber de yaptıklarını söyledi.

Her yıl düzenli olarak kurutmalık yaptığını söyleyen Fadime Özer, köy hayatında her şeyin doğal ve organik olduğunu ifade ederek, "Burada ne üretirseniz onu tüketiyorsunuz. Biz de ektiğimiz sebzeleri kurutmalık olarak değerlendiriyoruz. Domates ve biber kurutmalığı yapıyoruz, aynı zamanda pul biber de yapıyoruz. Bunlar kışın sofralarımızın vazgeçilmezi oluyor. Bunun yanında turşu ve salça yapımı da vardı onları tamamladık" diye konuştu.




