Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılınç, Malatya’da arpa hasadının 2 gün önce başladığını duyurdu.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 16 Haziran’da arpa alımı yapacağını belirten Kılınç, şöyle konuştu:

“Bu yıl hububatta da Malatya’da hasat başladı. Yazıhan olarak iki gündür arpayı artık biçiyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi ile gerekli görüşmeleri yaptık. Haziran’ın 16'sında Yazıhan ile Malatya merkezde Akbaş Bulgur Fabrikası’nda alım yapılacak. Yazıhan’da pazartesi günü itibariyle yapılacak olan alıma Arguvan çiftçisi de katılacak. Yani onlarda mahsülü buraya getirecek”

TMO’nun fiyatı çiftçiyi sevindirdi!

TMO’nun alım fiyatları hakkında da bilgi veren Kılınç, şu ana kadar çiftçilerden herhangi bir şikayet almadıklarını söyledi. Geçen yıl arpanın kilosunu TMO’nun 7 lira 40 kuruştan aldığını belirten Kılınç bu yıl fiyatın 11 TL olduğunu ifade etti.

TMO’nun arpa ve buğday alımını geçen yıla kıyasla yüksek olduğuna dikkat çeken Başkan Kılınç,

Malatya’ya 39 bin 496 metre kanalizasyon hattı!
Malatya’ya 39 bin 496 metre kanalizasyon hattı!
İçeriği Görüntüle

“TMO bu yıl arpanın kilosunu 11 TL’den alacağını açıkladı. Verilen destekler de üstüne eklendiğinde çiftçinin elini rahatlattı. Şu ana kadar çiftçiden yana bir şikayet gelmedi. Geçen yıl 7 lira 40 kuruştan alınmıştı. Yine buğday için konuşacak olursak geçen yıl kilosu 8 TL’den alınmıştı. Bu yıl ise 13,5 TL’ye çıkartıldı.”

Dedi.

Muhabir: Belgizar Abiri Şimşek