Malatya’nın Darende ilçesinde Hazine mülkiyetinde bulunan taşınmaz için irtifak hakkı tesisi ihalesine çıkılıyor. Darende Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından yayımlanan ilana göre, Akbaba Mahallesi’nde yer alan ve ham toprak vasfındaki taşınmaz, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi kurulması amacıyla pazarlık usulüyle ihaleye sunulacak.

İlana konu taşınmazın Darende ilçesi Akbaba Mahallesi’nde, 101 ada 272 parselde yer aldığı, toplam yüzölçümünün 16 milyon 61 bin 349,65 metrekare olduğu bildirildi. İrtifak hakkı tesis edilecek alanın 3 milyon 22 bin metrekare olarak belirlendiği ihalede, ilk yıl tahmini irtifak hakkı bedelinin 1 milyon 520 bin TL, geçici teminat bedelinin ise 456 bin TL olduğu açıklandı.

İhale, 24 Aralık 2025 Çarşamba günü saat 10.00’da Darende Hükümet Konağı’nda bulunan Milli Emlak Şefliği odasında, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 51/g maddesi kapsamında pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyen isteklilerin, geçici teminat bedelini yatırmaları ve mevzuatta belirtilen belgeleri ihale saatine kadar komisyona sunmaları gerekiyor.

Yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik yapılacak ihalede, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği hükümleri uygulanacak. İrtifak hakkı ihalesinin onaylanmasının ardından, yatırımcıya bir yıl süreli ön izin verilecek ve gerekli izinlerin tamamlanmasının ardından 29 yıl süreli irtifak hakkı tesis edilecek.

Kırmızı bültenle aranan 24 suçlu Türkiye'ye getirildi
Kırmızı bültenle aranan 24 suçlu Türkiye'ye getirildi
İçeriği Görüntüle

İhale şartnamesi ve eklerinin mesai saatleri içinde Darende Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği’nden ücretsiz olarak görülebileceği bildirildi. İhale bilgileri ayrıca Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Basın İlan Kurumu’nun resmi internet sitelerinde ilan edilecek.

Muhabir: Furkan Burak Abacı