Malatya Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulunda seçim heyecanı kura çekimiyle sonuçlandı. 12 Ocak’ta gerçekleştirilen genel kurulda sandıktan eşit oy çıkması üzerine yeni başkan kura yöntemiyle belirlendi.
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in divan başkanlığını yaptığı genel kurulda üç aday başkanlık için yarıştı. Ticaret Bakanlığı gözetiminde, emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri altında İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan oylamada mevcut başkan İbrahim Halil İçen ile adaylardan İbrahim Karabulut 192’şer oy aldı. Seçimin üçüncü adayı Murat Öztürk ise 56 oyda kaldı.
Sandıkta eşitlik çıkması üzerine mevzuat gereği İlçe Seçim Kurulu’nda tarafların katılımıyla kura çekimi yapıldı. Yapılan kura sonucunda İbrahim Karabulut, Malatya Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın yeni başkanı oldu.
Kura çekiminin ardından odanın yeni yönetim ve denetim kurulları da netleşti. Başkan İbrahim Karabulut’un yönetiminde Erdal Maden, Hamit Karaoğlan, Alpay Sezen, Yusuf Yılmaz, Mehmet Gürbüz, Şahin Altan, Suat Karaman ve Nusret Palamut yönetim kurulu asil üyesi olarak görev aldı.
Denetim kurulu asil üyeliklerine ise Yetin Aydemir, Ramazan Uçkun ve Aliseydi Polat seçildi.




