Son dönemde sosyal medyada sıkça tartışılan “Türkiye’nin en sinirli şehirleri” konusu, dikkat çeken bir veriyle gündeme oturdu. Farklı platformlarda yapılan anketler, sosyal medya analizleri ve şehir kültürleri üzerine yapılan yorumlar ışığında hazırlanan listede Malatya ilk sırada yer aldı. Onu sırasıyla Adana, Rize, Trabzon, İstanbul ve Diyarbakır takip etti.

20240223Aw147932

AYM Başkanı Malatya’dan konuştu: Bireysel başvuru 700 bini geçti
AYM Başkanı Malatya’dan konuştu: Bireysel başvuru 700 bini geçti
İçeriği Görüntüle

Günlük hayatta yaşanan stres, trafik sorunları, ekonomik sıkıntılar ve doğrudan konuşma alışkanlığı gibi birçok faktör, Malatya halkının tepkilerini daha sert bir şekilde göstermesine neden olarak yorumlandı.

Trafik Kazasi Sonrasi Yumruk Yumruga Kavga 374364 1734027891

Listede yer alan diğer şehirler gibi Malatya’da da vatandaşların öfkesini tetikleyen başlıca unsurlar arasında; Yoğun ve düzensiz trafik, Artan geçim sıkıntısı, Deprem sonrası şehirleşme sorunları, Kamu hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar ön plana çıkıyor.

Muhabir: Sara Subaşı