38 il birinciliği, Balkan şampiyonası 4.sü, İtalya’da koşu yarışı derecesi. Kendisi 17 yaşında olduğu halde, 25 yaş üstü sporcularının da yarıştığı Büyük Kadınlar kategorisinde yarışıyor.
Gazetemiz Köşe Yazarlarından Cemal Gürsel Toy, Ceren Palalı ile ilgili bilgiler paylaştı. Toy değerlendirmesinde şunlara yer verdi; 3.Lig’de yer aldığı dönemde Malatya İdmanyurdu’nda da forma giyen Malatyalı eski futbolcu Gürol Palalı Malatyaspor, Alanyaspor ve Karsspor'da oynadıktan sonra profesyonel futbolu bırakıp, İzmir’e yerleşti. Bir içecek firmasının Ege Bölgesi sorumlusu olarak, daha sonra da bir özel özel hastanede ambulans şoförlüğü yaptı. Sporcu babanın iki kızı oldu. İki kızını da sporcu olmaya yönlendirdi. En zorlu sporlardan biri atletizmdir. Olimpiyatlarda atletizm yarışları her zaman en ilgi çeken yarışların başında yer alır. 2004 doğumlu Ceren Palalı atletizmde Türkiye’nin gelecek vaad eden sporcusudur. Katıldığı her yarışmanın yıldızı oluyor. Atletizmde Türk Milli Takımının önde gelen sporcularından Ceren Palalı, İzmir’de yaşayan Malatyalı anne babanın iki kızından biri. Kendisi 17 yaşında olduğu halde Büyük Kadınlar kategorisinde yarışarak dereceler elde etti. 38 kez il birinciliğini elde ederek altın madalya aldı. İtalya’da derece elde etti. Milli forma ile katıldığı Balkan Şampiyonasında 4. oldu. 100 metreyi 12.67 saniyeyle koşarak ikinci, 200 m’de 24.90’lik derecesiyle birinci oldu. Olimpiyata katılacak düzeyde olan ve izlenen sporculardandır. Katıldığı yarışmalarda dereceleri izlenen Ceren Palalı gün geçtikçe madalyalarının sayısını artırmaktadır. Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM ) programına seçilmeyi başarmıştır Malatyalı Ceren. Olimpiyatlara katılabilecek seviyeye geldi şimdiden. Spor otoriteleri, “Ceren’in olimpiyatların yıldızı, dünyaca tanınan atleti olabileceği hususunda hemfikir oldular. Ceren, hem derslerinde üstün başarılı hem de atletizmde üstün başarılı. İyi bir ressam, iyi bir müzisyen ve iyi bir satranç oyuncusudur Ceren. Ceren’in yaptığı resimler okul resim sergilerinde sergilenmeye değer bulunuyor. Yalnızca beden sporu ile değil, beyin spor ile de ilgilenen Ceren çok iyi satranç oynuyor. Bu yıl lise 3. Sınıfta olan Ceren, geçen yıl 90 ortalama ile takdir aldı. Atletizmde kazandığı altın madalyalar ile dikkatleri üzerinde taşıyan Ceren’e Bahçeşehir Üniversitesi kol kanat gerdi. Liseyi bitirdiği gün 5 yıl tam burslu olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nin istediği bölümünde okuma hakkı verdi. Yüce Atatürk’ün, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim” sözündeki tarife uygun bir sporcudur Ceren Palalı. Geleceğin yıldızı Ceren Palalı ile telefonla görüştüm. “18 yaşımı doldurduktan sonra yapılacak olan olimpiyatlara hazırlanıyorum. Ülkemizi gururlandırmak istiyorum. Yarışa başlarken milli formamızla hep önde olmak arzusuyla koşuyorum” diyen Ceren Pala’nın Malatyalı hemşerilerine selamı var. On parmağında on hüner olan Ceren’i ve kendisini yetiştiren ailesiyle, antrenörlerini tebrik ediyor, üstün başarılarının devamını diliyorum.
CEREN’İN SÖZLERİ
5 sınıftayken atletizm kursuna katıldım 6 sınıftan itibaren kazanmaya başladım. Küçük mutlulukları elde edince, büyük mutlulukları hedefledim. Şu an 11. sınıftayım hem bir meslek sahibi olmayı hem de sağlıklı spor yapmak istiyorum. Malatyalılar başta olmak üzere Türk gençlerinin idolü olmak istiyorum. Ailemden ve yakın çevremden gereken ilgi ve desteği her zaman görüyorum. Pandemi nedeniyle çalışmalarım aksadı. Okuldaki derslerimi de ihmal etmiyorum 10. sınıfta 90 ortalama Takdir aldım dertlerimle antrenmanlar neredeyse çakışıyor. Okuldan çıkıp koşa koşa antrenmana gidiyorum. İzmir'de Bostanlı'da oturuyoruz. 6 – 7 Durak gidiyor, Halkapınar'da iniyorum. Bir süre yürüyerek antrenman sahasına ulaşıyorum. Bilinçli bir aileden geliyorum. İzmir Valiliği ve İzmir Belediyesi de beni destekliyor. Her Malatyalı gibi ben de kendimi Battal Gazi’nin torunu hissediyorum. Hedefim Malatya’yı ve Türkiye’yi en üst seviyelere yükseltmek. Olimpiyatlarda yarışmak ve olimpiyat şampiyonu olmak. Okul başarısı ile spor benim beynimde ayrılmaz ikili olarak yer tutmaktadır. Genç arkadaşlarıma önerim, derslerini ve sporu birlikte yürütsünler. Asla pes etmesinler. Babamın arkadaşı ve aile dostumuz olan, Malatyaspor’un eski başkanlarından Vedat Erdoğan, her zaman bizim yanımızdadır. Beni ve ailemi Bahçeşehir Üniversitesinin en süt düzey yetkilisi olan Ahmet Köse ile sahiplerinde Hüseyin Yücel ile tanıştırdı. Kendisi de Malatyalı olan Ahmet Köse’nin müjdesini bize Vedat Erdoğan amcam açıkladı. Bahçeşehir Üniversitesi istediğim fakültede % 100 burslu olarak okumam hususunda karar almış. . Kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Bana verilen bu imkan sayesinde hem eğitimde hem de atletizmde en iyi dereceleri elde etmek için var gücümle çalışacağım. Malatyalıların bu dayanışmasının beni çok mutlu ettiğini söylemek istiyorum. Tüm Malatyalılara selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.
ANNE FİLİZ PALALI’NIN SÖZLERİ:
Ben çok şanslı bir anneyim. Kızlarım Ceren ve Gülşah benim dünyamdır. Babaları gibi sporcu olup, hem sporu hem de eğitimlerini birlikte sürdürmeleri beni mutlu etti. Ceren’im, küçük yaşlarda atletizmle tanıştı ve çok sevdi. Çok emek verdi. Emeği karşılıksız kalmadı. Hem madalyalar kazandı, hem de hayran kitlesi kazandı. Yurt dışında ülkemize altın madalyalar kazandıracağına inanıyor, kızımla gurur duyuyorum. Kızıma destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. İzmir’den, memleketim Malatya’ya ve Malatyalılara selamlarımı sunuyorum.
BABA GÜROL PALALI'NIN DUYGULARI VE AÇIKLAMALARI:
2 çocuğum var. Büyük olan kızım basketbolla ilgileniyordu. Büyük takımlarda profesyonel basketbol oynadı. Çapraz bağları kopunca basketbola ara verdi. Şu anda 9 Eylül Üniversitesinde Çalışma Ekonomisi okuyor. Okulunu bitirince basketbola yeniden başlayacağını söylüyor. Ceren, ablasının maçlarını kaçırmadığı gibi neredeyse maçlarını da kaçırmayacak kadar ona hevesleniyordu. Basketçi olacağını sandığım Ceren, öğretmeni Özkan Yeşildal'ın yönlendirmesiyle atletizme gönül verdi. Katıldığı yarışlarda hep ön sıralarda yer alıyordu. Şimdi ise üste önemli dereceler yapıp bizi onurlandırıyor. Önce Türkiye'nin en hızlısı oldu. Sonra ardı ardına Türkiye şampiyonlukları ve önemli dereceler elde etti. İki MELEĞİMLE DE gurur duyuyorum biri baskette diğeri ATLETİZMDE başarılarıyla bize ve Malatya’mıza daha çok sevinç ve gurur yaşatacaklarına inanıyorum.
Ceren Palalı Başından geçen bir hikayeyi şöyle paylaştı; TOHM(Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi) programına atlet seçimi yarışlarına hazırlanıyordum. Bir yıl süren hazırlığımdan dolayı çok umutluydum. Bir gün arkadaşımla pastaneye giderken, sahipli olduğunu düşündüğüm köpek bir anda bana doğru koşarak, 4 dişini ayağıma geçirerek beni yaraladı. Dikiş atılacak denli yaralandım. Açık bir yara oluştu. Yarışa katılamama tehlikem vardı. Bu köpeğin saldırısı sonucunda, ‘Ya yarışlara katılamayacağım ya da katılsam da kazanamayacağım’ duygusuna kapıldım. İçsel motivasyon olarak çökmüştüm. Hazırlandığım yarışın ise çok özel bir ödülü vardı. Bir hafta İtalya'da kalıyorsunuz ve Avrupa Gençler Şampiyonası'nı takip ediyorsunuz. Şükür ki kendimi toparladım. Yarışa katılabilecek seviyeye geldim. Yarışın ilk gününde, ‘Bu köpek bana doğru koştuğunda, ben ondan daha hızlı koşsaydım bana yetişemezdi’ diye düşündüm. Bu düşünceyle daha hızlı koşmaya başladım. Şampiyonanın ilk günündeki seçmede 2. olarak finale yükseldim. Bir ay kuduz aşı vuruldum. Köpek tarafından ısırılmış olmam bende köpek fobisi oluşturmadığı gibi aksine bir köpek edindim. Köpeğime bakıyor, onunla güzel vakitler geçiriyorum."
Bedensel spor da hem de hemen hemen en zoru olan atletizmde koşan, yorulan Ceren evde dinlenme anlarında da spordan kopmuyor. Bu defa beyin jimnastiği, beyin sporu yapıyor. Ceren, hayatında satranca da yer açmış. Ablası Gülşah ile her zaman satranç oynuyor. Abla Gülşah, “Atletizmde üst düzey başarılara imza atan kardeşim, satrancı da iyi oynuyor. Kendisiyle güzel vakit geçiriyoruz. Kardeşimle gurur duyuyorum” dedi.
Ceren’in müzikle arası oldukça iyi. Harika sesi ve iyi bir gitarist olan Ceren, dinleyicilerini hayranlığını kazanıyor. Ceren, güzel sanatlar hayranı desek az demiş oluruz. Ceren oldukça güzel resim yapan ressamdır. Resimleri her zaman okulun sergilerinde yer almıştır.
CEREN’İN BAŞARILARI :
38 il birinciliği, Balkan şampiyonası 4.sü, İtalya’da koşu yarışı derecesi. Kendisi 17 yaşında olduğu halde, 25 yaş üstü sporcularının da yarıştığı Büyük Kadınlar kategorisinde yarışıyor. Yaşı itibariyle kas ve vücut gelişimi bakımından onların daha güçlü olmaları, Ceren’in üzerinde korku ve yılgınlığa yol açmıyor. Kendilerinden çok çok önce spora başlamış ve tecrübeli olanların arasında her zaman ön plana çıkıyor. Geleceğin atletlerini keşfetmek amacı ile her yıl düzenlenen Cheetos Türkiye'nin en hızlısı yarışmasında, birinci oldu. Ocak ayında katıldığı Olimpik Deneme Müsabakalarında Büyük Kadınlar 200 metre finalde 24.90’lık derecesiyle ikinci oldu. 200 metrede U 16 Turkcell Salon Yıldızlar Festivali'nde birinci oldu. 200 metre U 16 kapalı salon şampiyonasında branşının en hızlısı oldu. 60 ve 80 metrede Okullar arası yıldızlar şampiyonasında altın madalya aldı. U 18 olimpik deneme yarışlarında 200 metrede liderliği yine kimseye bırakmadı. U 18 kulüpler arası yarışlarında 200 metrede dördüncü oldu. 100 metreyi 12.67 saniyeyle koşarak en iyi derecesini yaptı.
Ayrıca yetenekli olimpik sporcuları destekleyen TOHM'un yardım projesine seçilen genç atlet, "TOHM'a bu yıl en küçük atletler olarak seçildi.
İzmir’de 8-9 Mart tarihlerinde yapılan Olimpik Deneme Yarışmaları’nda Beşiktaş Atletizm Takımı'ndan Hatice Ceren Palalı, 200 m’de 24.90’lik derecesiyle birinci, 100m’de ise 12.67’lik derecesiyle ikinci oldu.