İddialara göre, her yıl ekilip biçilen Görgü Mahallesi mevkiinde 154 ada 1 parsel ve 155 ada 1 parseldeki bu arazi mirasçılarına her hangi bir bilgi verilmeden ikiye bölündü. Arazi sahiplerine bilgi verilmediği gibi her hangi bir bedel de ödenmedi. Bununla beraber karşılığında başka bir yerden de arazi verilmedi. Söz konusu arazi bu şekilde 3’e bölündüğü için de mirasçılarına tapu çıkmadı.
TARIM ARAZİSİ 3’E BÖLÜNDÜ!
6 Şubat depremleri sonrasında TOKİ tarafından İkizce’de yapımına başlanan binlerce konutun yolu Teslime Rağbet’in arazisinden geçti. Daha önce bir maden şirketinin ikiye böldüğü arazi, TOKİ konutlarının yapımıyla beraber karayolları tarafından üçe bölündü.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATILDI
Aslen ekilip biçilen tarım arazisinin maden şirketi ve karayolları tarafından parça parça bölündüğünü iddia eden Teslime Rağbet konuyu yargıya taşıdı ve hukuk mücadelesi başlattı.
“10 MOTOR SAMAN, 5 MOTOR BUĞDAY ÇIKARIRDIK, ŞİMDİ ZİFT Mİ TAŞIYACAĞIM?”
Babasından kendisine miras kalan arazinin kendisine herhangi bir bildirim yapılmaksızın parça parça edildiğini söyleyen Rağbet, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Burası babamdan bana mira kaldı. Babamdan izin alınmadan, ödeme yapılmadan, kanal geçti, yol geçti. Bizi mağdur ettiler. Biz gidip tapumuzun çıkmasını söyledik. Bize dediler ki tarım arazisi bölünmez, bizi mağdur ettiler. Mağdur ettikleri gibi, yerimizden yer gittiği gibi, bizden başkasına aktarma yaptılar. Başka yerden de bize aktarma yapılmadı. Biz buradan 10 motor saman çıkarırdık, 5 motor buğday çıkarırdık. Şu an ben buradan zifti mi taşıyacağım. Neyi götüreceğim? Neyi tarımını kullanacağım? Ben yetkililerden yardım istiyorum. Bana Allah için merhameti olan, kim varsa yardım istiyorum.” Diye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesini duyurmaya çalıştı.

BÖLÜNEN TARLAYA TAPU ÇIKARILMAMIŞ!
Annesinin söz konusu tarla yüzünden önemli sağlık sorunları yaşadığını söyleyen Emrullah Rağbet ise 3 farklı yolun geçirildiği tarlayı tarif ederek süreci şöyle anlattı:
“Sol tarafımda bulunan ufak yer 19 dönüm 715 metrekare. Buradan eskiden kanal geçti. Madene doğru yol açıldı. Bundan dolayı, sağ taraftaki yerde bize ait ikiye bölündü. Burasıda 76 dönüm 738 metrekare alana sahip. Bundan dolayı hisse sahiplerine tapu çıkmadı. Tarım arazisi olduğu için 20 dönümden aşağı tapu çıkmadı. Yolda ve kanaldan dolayı kesinti olduğu için vermediler. Şimdi ise gördüğünüz TOKİ konutları yapıldı. Onların yüzünden yol genişletilip tarlayı 3’e böldüler.”
“ŞİKÂYETÇİ VE MAĞDURUZ”
Tarlanın bölünmeler sonrasında 3 parsel haline geldiğini sözlerine ekleyen Emrullah Rağbet, gerekli yerlere başvuru yaptıklarını belirtti. Emrullah Rağbet sözlerinin devamında, “Yetkilerle konuşmaya gittiğimizde buranın tarım arazisi olmadığı beyanında bulundular. O yüzden yolun geçtiği beyanında bulundular. Daha önce arka taraftan geçtiklerini söylediler. Orasının çok yüksek olduğu için ve maliyetli olduğu için yapılmadığını; o yüzden de buradan geçtiğini bize sözlü olarak söylediler. Bunlardan dolayı biz şikâyetçi ve mağduruz. Bunlarla ilgili elimdeki tüm belgeler mevcuttur. Eski tapu örneği olsun, şimdiki tapu örneği olsun. İstanbul’daki kurumlarla da gidip görüştük. Onlarda tebligat gönderilmeden yapılamayacağını söyledi. O yüzden de şu an hakkımızı arıyoruz. Bu durumda şu an mağduruz”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: YOL ÖNCEDEN VARDI!
Rağbet ailesinin konuyu CİMER’e taşıması üzerine ise verilen cevaplarda Malatya Büyükşehir Belediyesi;
“Görgü Elemendik Taş Ocağı yolu için değil kadim yol olarak bulunmaktadır. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak herhangi bir yol açılmamış olup mevcuttaki yol Taş Ocağı ulaşımı için kullanılmıştır. Taş Ocağı kurulmadan önce arazilerin ulaşımı da o yoldan karşılanmaktadır”
denildi.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ: KADASTRO BOŞLUĞU VAR
Yine CİMER’e yapılan bir başvuru daha üzerine Yeşilyurt Belediyesi’nden
“İletişim Merkezine 09/12/2023 tarih ve 2307384494 sayı ile yapmış olduğu başvuruya cevaben; bahse konu Görgü Mahallesi 154 ada 1 parsel ve 155 ada 1 parsel numaralı taşınmazlar ile ilgili talebiniz müdürlüğümüzce incelenmiş olup söz konusu taşınmazlar 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı dışında yani plansız alanda kalmaktadır. Söz konusu taşınmazlar arasında kadastro boşluğu bulunmaktadır.”
denildi.