Ligin birinci haftasında sahasında Bursaspor'u konuk eden Yeni Malatyaspor, rakibine 8-0'lık skorla yenilirken birde PFDK'lık oldu. Müsabakanın temsilcisi, yaşanan saha olayları ile birlikte 'çirkin ve köyü tezahürat' nedeniyle rapor tuttu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Hukuk Müşavirliği’nce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporlarında Yeni Malatyaspor'da yer aldı.

Sarı siyahlı takımın, 24 Ağustos'ta Malatya'da Bursaspor ile oynadığı karşılaşmada 'çirkin ve kötü tezahürat' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca disipline sevk edildiği belirtildi.

Karadağ, ‘Takım 10 yemeyecek” dedi, 8 yedi!
Karadağ, ‘Takım 10 yemeyecek” dedi, 8 yedi!
İçeriği Görüntüle

Hukuk Müşavirliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"YENİ MALATYASPOR Kulübü’nün 24.08.2025 tarihinde oynanan YENİ MALATYASPOR-BURSASPOR Nesine 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Muhabir: Ferdi Durdu