Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğiyle, Pütürge ilçesine bağlı Taşmış Mahallesi’nde 6 bin 800 metrelik açık ve kapalı sulama kanalı inşası devam ediyor. Proje tamamlandığında, bölgedeki 400 hanenin yaklaşık 2 bin dönüm tarım arazisinin verimli şekilde sulanması hedefleniyor.
Su Kaybı Önlenecek, Tarım ve Hayvancılık Canlanacak
Proje kapsamında 5 bin 700 metre açık, bin 100 metre kapalı sistem olmak üzere toplam 6 bin 800 metrelik sulama tesisi yapılıyor. Yeni sistem sayesinde su kaybı en aza indirilerek, tarım arazilerinin daha etkin şekilde sulanması sağlanacak. Ayrıca, hayvancılık faaliyetlerinin de gelişmesine katkı sunulması bekleniyor.
Mahalle Sakinlerinden Memnuniyet Dolu Sözler
Taşmış Mahallesi Muhtarı Çetin Kaya, uzun yıllardır mahallelerine böyle önemli bir yatırımın gelmediğini belirterek, “Su hayat demektir. Bu proje sayesinde önümüzdeki iki nesil rahat edecek. Başkan Sami Er’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Mahalle sakinlerinden Mecit Sağlam ise eski toprak kanalların artık işlev görmediğini, yeni sistemle büyük kolaylık sağlanacağını ifade etti. Ali Doğan da 32 yıllık eski kanalın yetersiz kaldığını, yeni projenin çiftçileri sevindirdiğini söyledi. Hasan Candan ise, “Su sorunumuz çözüldü, emeği geçenlere minnettarız” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Göçün Önüne Geçilmesi Bekleniyor
Muhtar Kaya, yapılan yatırımlar sayesinde gurbette yaşayan Taşmışlıların köye geri dönüş yapabileceğini belirterek, bölgenin tarım ve hayvancılık potansiyelinin artacağına inandığını sözlerine ekledi.