Türkiye’nin deprem kuşağında yer alması nedeniyle irili ufaklı sarsıntılar günlük hayatın bir parçası haline gelirken, 6 Temmuz 2025 Pazar günü de birçok kentte yer sarsıntıları meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından kaydedilen son verilere göre Malatya ve çevresinde art arda depremler yaşandı.

Malatya’nın Pütürge, Yeşilyurt ve Akçadağ ilçelerinde günün ilk saatlerinden itibaren küçük çaplı depremler meydana geldi.

Malatya’da Bugün Meydana Gelen Depremler:

05:15 – Pütürge – 1.3 büyüklüğünde – Derinlik: 7.01 km

02:35 – Yeşilyurt – 1.4 büyüklüğünde – Derinlik: 6.93 km

Akçadağ’da görev yapmıştı, Midyat’a atandı!
Akçadağ’da görev yapmıştı, Midyat’a atandı!
İçeriği Görüntüle

00:58 – Yeşilyurt – 2.2 büyüklüğünde – Derinlik: 6.98 km

01:25 – Pütürge – 1.2 büyüklüğünde – Derinlik: 6.46 km

01:15 – Akçadağ – 1.3 büyüklüğünde – Derinlik: 6.89 km

00:07 – Akçadağ – 1.4 büyüklüğünde – Derinlik: 7.36 km

Özellikle Yeşilyurt, Akçadağ ve Pütürge hattında kısa aralıklarla meydana gelen bu sarsıntılar vatandaşları tedirgin etti. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar ya da hasar bilgisi paylaşılmadı.

Yetkililer, bu tür düşük büyüklükteki depremlerin bölgedeki normal tektonik hareketlilikten kaynaklandığını ve endişe edilecek bir durum olmadığını belirtiyor. Yine de uzmanlar, bölge halkının tedbiri elden bırakmaması ve deprem çantalarını hazır bulundurması gerektiğini vurguluyor.

Muhabir: Hüseyin Canbay