Olay, Adıyaman merkezde Atatürk Bulvarı üzerindeki Dursun Çavuş Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kent merkezinde yaşadığı öğrenilen Aydın D. (28), henüz belirlenemeyen bir nedenle inşaatı devam eden bir binanın tepesine çıktı.
Şahsı binanın tepesinde gören vatandaşlar, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Olası bir olumsuzluğun önüne geçmek amacıyla ekipler çevrede güvenlik önlemleri aldı.

2022 Yılında 7 Kez Üst Geçide Çıkmıştı
Aydın D.’nin geçmişte de benzer olaylarla gündeme geldiği öğrenildi. Şahsın, 2022 yılı içerisinde henüz bilinmeyen nedenlerle 7 kez üst geçide çıkarak intihar girişiminde bulunduğu, her defasında polis ekiplerinin müdahalesiyle ikna edilerek güvenli şekilde indirildiği belirtildi.
Aradan geçen yaklaşık 4 yılın ardından yeniden benzer bir olayın yaşanması üzerine ekipler, şahsı bulunduğu yerden indirmek için çalışma yürüttü. Ekiplerin ikna çabaları sonucunda inşaatın tepesinden indirilen Aydın D., işlemleri ve ifadesinin alınması amacıyla polis merkezine götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.




