Türkiye genelinde milyonlarca asgari ücretli vatandaş gibi Malatya’daki dar gelirli aileler de son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve yükselen enflasyon nedeniyle ikinci bir zam beklentisine girmişti. Gözler hükümete çevrilmişken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten resmi açıklama geldi.
Bakan Şimşek: "İkinci Zam Gündemde Yok"
Bakan Şimşek, enflasyon beklentilerinde artış yaşansa da asgari ücrete ikinci bir zam yapılmasının şu an için gündemde olmadığını belirtti. TL’deki değer kayıplarının aylık enflasyona geçici etkiler yarattığını ifade eden Şimşek, yıllık enflasyon hedeflerinde ise bir sapma olmadığını vurguladı.
Orta Vadeli Program’a (OVP) dair de açıklamalarda bulunan Şimşek, herhangi bir revizyonun gündemlerinde olmadığını söyledi. Böylece, yıl başında belirlenen ekonomik yol haritasında değişiklik yapılmayacağı netleşmiş oldu.
Malatya’da özellikle deprem sonrası toparlanmaya çalışan ve geçim derdiyle boğuşan vatandaşlar, ikinci bir zam beklentisine büyük umut bağlamıştı. Ancak yapılan açıklama sonrası asgari ücretin 22.104,67 TL olarak kalacağı kesinleşti.