Malatya’nın Darende ilçesinde Somuncu Baba Bulvarı ve D300 Karayolu’nda uzun süredir devam eden altyapı sorunları, yapılan müdahale ile giderildi. Bölgede yaşanan menfez çalışması ve yol çökmesi, vatandaşların ulaşımda yaşadığı sorunlara neden oluyordu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın talimatı sonrası Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışma başlattı. D300 Karayolu üzerinde meydana gelen logar ve yol çökmesine hızlı şekilde müdahale edilerek gerekli onarım ve düzenleme çalışmaları tamamlandı.
Ulaşım yeniden güvenli hale getirildi
Yapılan çalışmalar kapsamında çökmenin yaşandığı noktada altyapı güçlendirilirken yol düzenlemeleri de gerçekleştirildi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte D300 Karayolu’nda ulaşım yeniden güvenli hale getirildi.
Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, sürecin Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın talimatlarıyla hızla çözüme kavuştuğunu belirterek, vatandaşların can ve trafik güvenliğinin öncelikli olduğunu ifade etti.
Bozkurt ayrıca, çalışmalarda görev alan Karayolları ekiplerine teşekkür ederek, bölgedeki sorunun kısa sürede giderilmesinde gösterilen hassasiyetten dolayı memnuniyetini dile getirdi.



