Bingöl genelinde gün boyunca parçalı bulutlu havanın etkili olması bekleniyor. İlçeler arasında sıcaklık farkları dikkat çekerken, en yüksek sıcaklığın 33 dereceyle Genç’te görülmesi tahmin ediliyor.
Merkezde sıcaklığın 31 dereceye kadar çıkması beklenirken Solhan’da 29, Adaklı’da 28, Kiğı ve Yedisu’da 27 derece sıcaklık öngörülüyor.
5 İlçede Sağanak Bekleniyor
Öğle saatlerinden sonra Adaklı, Karlıova, Kiğı, Yayladere ve Yedisu’da yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Yayladere, 25 dereceyle günün en düşük en yüksek sıcaklığının beklendiği ilçe olurken, Karlıova’da 26 derece sıcaklık tahmin ediliyor.
İlçelere Göre Hava Durumu
| İlçe | Beklenen Hava | En Düşük (°C) | En Yüksek (°C) |
|---|---|---|---|
| Merkez | Parçalı bulutlu | — | 31 |
| Adaklı | Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı | — | 28 |
| Genç | Parçalı bulutlu | — | 33 |
| Karlıova | Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı | — | 26 |
| Kiğı | Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı | — | 27 |
| Solhan | Parçalı bulutlu | — | 29 |
| Yayladere | Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı | — | 25 |
| Yedisu | Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı | — | 27 |
Bingöl ve çevresindeki güncel hava durumu, son dakika gelişmeleri ve günlük haberlerden haberdar olmak için Malatya Söz’ü takip etmeyi unutmayın.




