Çin'in Makau Özel İdari Bölgesi'nde düzenlenen 2026 FIVB Kadınlar Milletler Ligi'nde Kanada'yı 3-1 mağlup ederek yarı finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı, şimdi gözünü ev sahibi Çin'e çevirdi. Başantrenör Daniele Santarelli yönetiminde çalışmalarını sürdüren ay-yıldızlı ekip, final biletini almak için yoğun tempoda hazırlık yapıyor.

Deniz Uyanık: "Baskıyı Kontrol Ediyoruz"

Milli voleybolcu Deniz Uyanık, yarı final öncesinde takımın üzerindeki baskının farkında olduklarını ancak bunu avantaja çevirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kanada maçının kolay geçmediğini belirten Uyanık, "Rakibimizin güçlü olduğunu biliyorduk. Biraz tedirgindik ancak sahaya karakter koyarak 3-1 kazandık ve yarı finale yükseldik. Şimdi önümüzde Çin var. Rakibimiz çok hızlı oynuyor ve savunmada oldukça etkili. Buna göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zor bir maç olacak ama kazanacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kupa Hayali Bizi Ayakta Tutuyor"

Takım içindeki birlik ve motivasyonun çok yüksek olduğunu vurgulayan Deniz Uyanık, tüm oyuncuların aynı hedef doğrultusunda çalıştığını dile getirdi.

Uyanık, "Herkes sağlıklı ve moralli. Elbette yoğun antrenmanların getirdiği bir yorgunluk var ancak bu tatlı bir yorgunluk. Çünkü sonunda kupaya uzanacağımıza inanıyoruz. Madalya ve şampiyonluk hedefi, bize güç veriyor." dedi.

Defne Başyolcu: "Hedefimiz Altın Madalya"

Milli takımın genç isimlerinden Defne Başyolcu ise organizasyondaki ilk final etabı deneyimini yaşadığını belirterek büyük heyecan duyduğunu söyledi.

Başyolcu, "Çeyrek finali geçtiğimiz için mutluyuz ancak hedefimiz bununla sınırlı değil. Altın madalyayı kazanmak istiyoruz. Bunun için antrenmanlarda ve fitness çalışmalarında elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz." diye konuştu.

Tecrübeli İsimlerden Öğreniyor

Takımın deneyimli oyuncularının kendisi için önemli birer örnek olduğunu ifade eden Defne Başyolcu, sadece sahadaki performanslarını değil, günlük yaşam alışkanlıklarını da yakından takip ettiğini belirtti.

Genç voleybolcu, "Ablalarımdan her gün yeni şeyler öğreniyorum. Beslenmeleri, dinlenmeleri ve saha dışındaki disiplinleri bana örnek oluyor. Takıldığım her konuda destek alıyorum." ifadelerini kullandı.

Kayseri Şekerspor'da Teknik Direktör Değişikliği!
Kayseri Şekerspor'da Teknik Direktör Değişikliği!
İçeriği Görüntüle

Türk Halkına Destek Teşekkürü

Ailesinin ve Türk voleybolseverlerin desteğini her an hissettiklerini söyleyen Başyolcu, "Her maç öncesi ailemle konuşup dualarını alıyorum. Bizi ekran başında yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Finale çok yakınız. Desteklerini sürdürmelerini istiyoruz." dedi.

Kritik Mücadele Cumartesi Günü

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi yarı finalinde 25 Temmuz Cumartesi günü saat 14.30'da ev sahibi Çin ile karşı karşıya gelecek. Organizasyon tarihinde 6. kez yarı finale yükselen Filenin Sultanları, Çin'i elemesi halinde Brezilya-İtalya eşleşmesinin galibiyle şampiyonluk mücadelesi verecek. Türkiye, Çin'e karşı oynadığı son üç resmi maçı kazanmış olmanın da verdiği moralle sahaya çıkacak.

Kaynak: AA