Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş hakkında hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) hem de Anayasa Mahkemesi (AYM) ihlal kararları vermişti. Ancak bu kararlara rağmen Demirtaş hâlâ cezaevinde bulunuyor.

AİHM 8 Ekim’de Görüşecek

BirGün’de yer alan habere göre, AİHM’in Demirtaş ile ilgili verdiği ikinci ihlal kararının kesinleşme tarihi 8 Ekim olarak belirlendi. Aynı tarihte Türkiye’nin karara yönelik itiraz süresi de sona eriyor.

Eğer Türkiye, AİHM’in kararına itiraz etmezse, karar kesinleşmiş olacak. Bu nedenle gözler hem AİHM’in 8 Ekim görüşmesine, hem de Türkiye’nin tavrına çevrilmiş durumda.

Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, yaptığı açıklamada 8 Ekim tarihinin tahliye süreci açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Ağbaba: “Sosyal yardım devleti haline geldik”
Ağbaba: “Sosyal yardım devleti haline geldik”
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi