Bingöl’de Elektrik Kesintisi Alarmı! 7 Ekim’de Bu Bölgelerde Saatlerce Elektrik Olmayacak
Bingöl’de Elektrik Kesintisi Alarmı! 7 Ekim’de Bu Bölgelerde Saatlerce Elektrik Olmayacak
İçeriği Görüntüle

Elazığ’da 7 Ekim 2026 Çarşamba günü elektrik dağıtım şebekesinde yapılacak çeşitli çalışmalar kapsamında planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Açıklanan programa göre kesintiler işletme bakım, altyapı ve yatırım çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecek.

Kent genelindeki kesintiler sabah saatlerinde başlayacak. Bazı bölgelerde elektriklerin 17.00’ye kadar kesilmesi planlanırken, daha kısa süreli kesintilerin uygulanacağı mahalle ve köyler de bulunuyor.

Merkezde Çok Sayıda Bölge Etkilenecek

Elazığ merkezde Aydıncık Köyü Tanrıvermiş, Alibey ve Çakıl mezraları ile Meşeli Köyü ve Salkaya Köyü'nde 10.00-17.00 saatleri arasında işletme bakım çalışması yapılacak. Salkaya Köyü Yılangeçiren Mezrası da aynı saatlerde kesinti programında yer alıyor.

Merkezde ayrıca Aşağıdemirtaş Köyü ile Kesikköprü, Ömerağa, Karagöl ve Çiçek mezraları, Tepeköy Köyü, Tohumlu Köyü, Yukarıdemirtaş Köyü Hacıömer Mezrası ve Hankendi Köyü Yeşilkent Mevkii'nde 09.00-17.00 saatleri arasında işletme bakım çalışması gerçekleştirilecek.

Bulutlu Köyü ile Koparuşağı Köyü'nde ise altyapı çalışması nedeniyle 09.00-11.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Kovancılar’da Kesinti 5,5 Saat Sürecek

Kovancılar ilçesinde Yarımca Köyü Bahçelievler, Esentepe ve Fatih mevkileri ile Kavakköy Köyü Bahçelievler Mezrası, Muratbağı Köyü ve Hacısam Köyü kesintiden etkilenecek.

Bu bölgelerde işletme bakım çalışması nedeniyle elektriklerin 10.00-15.30 saatleri arasında kesilmesi planlanıyor. Çalışmaların toplam süresi yaklaşık 5 saat 30 dakika olacak.

Karakoçan Ve Palu’da Da Elektrikler Kesilecek

Karakoçan ilçesinde Çıtak Köyü ve Kırgıl Köyü'nde altyapı çalışması gerçekleştirilecek. Bu nedenle iki bölgede 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Palu ilçesinde ise Yenimahalle Mahallesi, 09.00-15.00 saatleri arasında yapılacak işletme bakım çalışmasından etkilenecek.

Keban ilçesinde de Akgömlek Köyü'nde yatırım çalışması yapılacak. Burada elektrik kesintisinin 09.00-13.00 saatleri arasında uygulanması planlanıyor.

İki Mahallede Yatırım Çalışması Yapılacak

Elazığ merkezde Çatal Çeşme Mahallesi ve Salı Baba Mahallesi de 7 Ekim tarihli kesinti programında yer aldı. Her iki mahallede 09.00-16.00 saatleri arasında yatırım çalışması gerçekleştirilecek.

Vatandaşların planlı kesinti saatlerini dikkate alarak günlük işlerini düzenlemeleri ve elektrikle çalışan cihazlar konusunda gerekli önlemleri almaları önem taşıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgelerde elektrik enerjisinin yeniden verilmesi bekleniyor.

Elazığ’da 7 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek planlı elektrik kesintileri kapsamında Merkez, Kovancılar, Karakoçan, Palu ve Keban ilçelerindeki çok sayıda mahalle, köy ve mezrada çalışma yapılacak.

Kaynak: Serdar Barut