Elazığ’da meydana gelen arazi yangını, vatandaşlara ve çevredeki ekiplerine zor anlar yaşattı. Olay, Kovancılar ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, bölgede bulunan otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kuru otların etkisiyle alevler kısa sürede geniş bir alana yayılmaya başladı. Yangını fark eden vatandaşlar, durumu hemen yetkililere bildirerek yardım istedi.
İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, yangının büyüyerek çevredeki alanlara sıçramasını önlemek için çalışma başlattı.
İtfaiye Ekipleri Alevleri Kontrol Altına Aldı
Ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. Yapılan çalışmalar sonucunda alevler tamamen söndürülürken, bölgede soğutma çalışmaları gerçekleştirildi.
Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi. Çevrede bulunan vatandaşlar da yangının kısa sürede kontrol altına alınmasıyla rahat bir nefes aldı.
Yangının Nedeni Araştırılıyor
Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla ekipler tarafından inceleme başlatıldı. Yetkililer, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle otluk, tarım arazisi ve ormanlık alanlarda yangın riskinin yükseldiğine dikkat çekerek vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Elazığ’da ekiplerin olası yangınlara karşı çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.




