Alternatif tıp tekniklerinde de öne çıkan kaya koruğu nedir? Nerelerde kullanılır? Sağlık açısından faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara karşı koruyor? Merak ettiğiniz tüm bu soruların cevabı haberimizde..

Kaya koruğu, doğada kendiliğinden yetişen şifalı bitki türleri arasında yer alır. Genellikle Haziran ile Eylül aylarında toplanır. Etli ve uzun yapraklara, salkım çiçeklere sahip olan bu bitkinin odunsu bir gövdesi bulunur. Ekşimsi tadı sayesinde birçok tarifte kendisine yer verilir. Özellikle turşusunun çok lezzetli olduğu bu bitki, alternatif tıp tekniklerinde de öne çıkar. İşte kaya koruğunun faydaları:

Yüksek C vitamini ve mineral içeriği sayesinde birçok rahatsızlığın olumsuz etkisini azaltmaya yardımcı olur. Kaya koruğu doğal bir lif kaynağı olarak sindirimi kolaylaştırabilir. Yaprakları ise idrar söktürücü olarak kullanılabilir. Aynı zamanda cilt sağlığı ve cilt bakımında da faydalıdır. Kemik gücü ve dayanıklılığı arttırır. Kaya koruğu içesinde bulundurduğu magnezyum ile uyku düzeninizi iyileştirir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir. Bilinen en önemli faydası ise Tiroid hormonunun üretilmesini desteklemesidir. Bunun yanı sıra iştah açıcı özelliği vardır. Diş eti rahatsızlıklarına karşı etkilidir. Hücrelerin yenilenmesinde rol alır. Kas zayıflığının etkilerini azaltır ve yıpranan dokuların onarımına yardım eder.

KAYA KORUĞU NASIL TÜKETİLMELİ?

Salata, meze ve yemeklerde kullanılan kaya koruğu salamurada da kullanılır. Kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerekilir çünkü tuz oranı yüksek bir üründür. Tansiyon hastalarının dikkat etmesi önemli bir detaydır. İçerisindekilere alerjisi olanların yememesi ya da doktora sorması gerekir. Demlenerek yapılan çay, uzmana sorularak günde ortalama 2 kere içilebilir.

Kaya koruğunu aşırıya kaçarak tüketmek karaciğere de zarar verir. Bu yüzden dengeli kullanmak önemlidir. Ancak unutmayalım ki sağlık önemli bir konudur. Bu yüzden sağlık sorunlarınızda öncelik olarak hekiminize danışmanızı tavsiye ediyoruz

Kaynak: Haber Merkezi