3 Bin Asker Atatürk Portresini Yeniledi!

3 bin askerle 41 yıl önce yapılan dev Atatürk portresi yenilendi. Vali Aydoğdu, “Yenilenen ve dünyanın en büyük portresi olan Atamızın bu portresi büyük bir değeri simgeliyor” dedi.

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı Tüm Haberleri

Erzincan’da 3 bin askerle 41 yıl önce Keşiş Dağları’nda yapılan dev Atatürk portresi yenilendi. Cumhuriyetin 100. yılında Erzincan’ın Keşiş Dağı’ndaki dünyanın sıra dışı 100 projesi arasında yer alan ve uzaydan görülebilen Atatürk portresinin yenilenen halinin açılışı yapıldı. Portre 1982’de o zaman askerliğini Erzincan’da yapan ressam Mustafa Aydemir tarafından yapıldı. 100. yılda tine aynı ressam tarafından valiliğin katkılarıyla bir ekiple 4 bin ton beton kullanılarak inşa edildi. Portrenin açılışı Erzincan Valiliği ve 3. Ordu Komutanlığı birlikteliği ile 59. Topçu Tugayı tören alanında yapıldı.

“BÜYÜK BİR DEĞERİ SİMGELİYOR”

Vali Aydoğdu,

“Yenilenen ve dünyanın en büyük portresi olan Atamızın bu portresi, Cumhuriyetimizin temsilcisi ve kurucusu olarak büyük bir değeri simgeliyor”

dedi.

Açılış programına Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan milletvekilleri, Rektör Prof. Dr. Akın Levent, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

30 Eki 2023 - 11:15 Erzincan- Gündem

Muhabir  İhlas Haber Ajansı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Malatya Söz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Malatya Söz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Malatya Söz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Malatya Söz değil haberi geçen ajanstır.