İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşların sosyal medyada paylaştıkları trafik magandaları, drift görüntüleri, çakarlı araç ihlalleri ve yol kavgaları gibi olayların hızlı ve güvenli bir şekilde bakanlığa iletilmesini sağlayacak yeni uygulama “Gereği Yapıldı”yı duyurdu.

Bakan Yerlikaya, göreve geldiği günden bu yana sosyal medya üzerinden gelen ihbarlarla yürütülen çalışmaları hatırlatarak, vatandaşların artık bu süreci doğrudan mobil uygulama üzerinden yürütebileceğini açıkladı.

UYGULAMA İKİ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

“Gereği Yapıldı” uygulaması, asayiş ve trafik olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. Yerlikaya, uygulamanın amacını şöyle özetledi:

“Devlet, kolluk ile birlikte önlem almak, yakalamak ve adalete teslim etmekle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımız da bunu bilsin istiyoruz. Bu sayede hatalı davranışların daha az yaşandığı, huzurlu bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ PAYLAŞILMAYACAK, GİZLİLİK KORUNACAK

2025 Nobel Barış Ödülü sahibini buldu
2025 Nobel Barış Ödülü sahibini buldu
İçeriği Görüntüle

Uygulamayı indiren vatandaşlar, kimlik bilgilerini paylaşmadan ihbarda bulunabilecek. Böylece hem gizlilik korunacak hem de sahte veya gereksiz bildirimlerin önüne geçilecek.

BİLDİRİMLER HIZLA DEĞERLENDİRİLECEK

Gönderilen her görsel veya video doğrudan İçişleri Bakanlığı sistemine düşecek ve kısa sürede işleme alınacak. Bu sayede suç işleyen kişiler daha hızlı yakalanacak ve cezalandırılacak.

Bakan Yerlikaya, uygulamanın vatandaş ile devlet arasındaki iletişimi güçlendireceğini ve toplumsal düzenin sağlanmasına katkı sunacağını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi