İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim, Seramik ve Grafik Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından Sanat Festivali’ne özel sergi gerçekleştirildi.

Sergiye; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Müzik Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Güneş Açıkgöz, Gastronomi Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Sarıtepe, Geleneksel Türk Sanatları ve Seramik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halil Fazıl Ercan, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Binnaz Koca, Heykel ve Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Göğebakan, Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Görmüş Cengiz, Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Cengiz, Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeşim Aydoğan ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Sergi hakkında açıklama yapan Seramik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halil Fazıl Ercan,

“Sergimizde öğrencilerimizin dört sene boyunca derslerde yaptıkları çalışmalardan seçtiklerini sergiliyoruz. Öğrencilerimiz tek bir konudan ziyade birçok konudan beslendi. İlk üç sene ağırlıklı olarak prodüksiyon, dördüncü sınıfta ise daha kavramsal çalışmalara yoğunlaşıyorlar. Bu da onlara özgün seramik eserleri oluşturabilme kabiliyeti kazandırıyor.”

dedi.

Öğrencilere endüstriyel seramik ve geleneksel tarzda üretim tekniklerinin öğretildiğini belirten Doç. Dr. Ercan, öğrencilerin kat ettikleri yolu mezuniyet sergisi ile izleyiciye sunduklarını ifade etti.

“En az altı çalışma yapıyorlar”

"Gülizar" filmi, 16 Mayıs'ta vizyona girecek
"Gülizar" filmi, 16 Mayıs'ta vizyona girecek
İçeriği Görüntüle

Serginin resim bölümü öğrencileri ve hazırladıkları tablolar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Yeşim Aydoğan şunları söyledi:

“Öğrencilerimiz ilk üç sene realist tarzda, son sene belirledikleri somut ya da soyut tek bir konu üzerinde en az altı çalışma yapıyorlar. Başta realist başlayan tablolar, sayı arttıkça soyutlaşıyor. Benim de yönlendirmemle tablolarını daha zengin daha sanatsal hale getiriyorlar. İlk çalışmalarıyla son çalışmaları arasında ciddi fark oluyor. Öğrenciler ilk çalışmalarını sevse de zaman ilerledikçe artan kaliteyi ve estetiği çalışmalarında görüyor ve takip edebiliyorlar. Bunu da tek konu çalışmaya borçluyuz; her seferinde farklı konu çalışan öğrenci amatörlüğü üstünden atamaz. Öğrenciler aynı konu üzerinden ilerlediğinde konuyla bütünleşerek düşünsel anlamda ve estetik bakış açısında gelişiyorlar.”

Sergi sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

)Muhabirler: Gamze Esma Ataş, Meryem Can)

Kaynak: İNÜHABER Merkezi