Battalgazi Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı bugün yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Battalgazi Belediyesi Meclis Üyesi Hamit Karaoğlan, ahi esnafı Mehmet Çanak’ın iş yerinin bulunduğu bina için söz aldı.
Ev teknolojileri üzerine üretim yapan bir markanın Malatya’da yetkili servisi olan Çanak’ın durumunu Karaoğlan şöyle anlattı:
“Battalgazi ilçemiz sınırlarında olan Hamidiye mahallesi Emirler sokak 9 ada 38 parseldeki bin 700 metrekare alandaki bina rezerv alan içinde kalmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile esnaf Mehmet Çanak 7 Mart’ta yaptıkları görüşmede Bakan Kurum ‘korumaya alın’ demiştir.
Mehmet Çanak'a ait bina Bakan Murat Kurum’un talimatı olmasına rağmen 2025 mayıs ayı içerisine tekrar korumadan çıkartılıp hasarsız olan binaya yıkım kararı verilmiştir. Malatyaya 46 yıldır hizmet veren yanında 50 yakın personel çalıştıran esnafımızın binasının korunmasını talep etmekteyiz”
Karaoğlan’nın bu konuşmasının ardından Battalgazi Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Ünlü, konunun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ilgili olduğunu söyledi. Ünlü,
“Tamamen Bakanlıkla alakalı, bizi bağlayan bir şey değil”
dedi.