Palandöken'de yılbaşı dolu dolu geçecek
Palandöken'de yılbaşı dolu dolu geçecek
İçeriği Görüntüle

Malatya’nın Doğanyol ilçesinde yürütülecek kanalizasyon hattı çalışmaları kapsamında kamulaştırma süreci resmen başladı. Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), Gökçe Mahallesi’nde bulunan iki parsel için taşınmaz sahiplerine resmi tebligat yaptı.

MASKİ Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda başlatılan kamulaştırma kapsamında, söz konusu taşınmazların bir kısmının bedeli peşin ödenmek şartıyla satın alınması planlanıyor. Kamulaştırma işlemleri, 4650 sayılı Kanun ile değişik 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 8. maddesi uyarınca pazarlık ve anlaşma yoluyla yürütülecek.

İlana göre, Doğanyol ilçesi Gökçe Mahallesi’nde yer alan 119 ada 61 ve 64 numaralı parseller, yapılacak kanalizasyon hattı güzergâhında bulunuyor. Taşınmaz sahiplerinin, tebligatın kendilerine ulaştığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde MASKİ Genel Müdürlüğü’ne şahsen ya da kanuni vekilleri aracılığıyla başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuruların taahhütlü posta yoluyla da yapılabileceği belirtildi.

Belirlenen süre içerisinde başvuruda bulunulmaması halinde, kamulaştırma bedelinin tespiti ve taşınmazların MASKİ adına tescil edilmesi için yargı yoluna gidileceği bildirildi. Sürecin, Kamulaştırma Kanunu’nun 10. maddesi kapsamında yürütüleceği ifade edildi.

Kamulaştırma kapsamındaki taşınmazların, Gökçe Mahallesi 119 ada 61 ve 64 numaralı parseller olduğu ve mülkiyetin Rahime Karaca adına kayıtlı bulunduğu kaydedildi.

Muhabir: Furkan Burak Abacı