Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ilçe ziyaretleri kapsamında Pütürge’de temaslarda bulundu. İlçede bir dizi ziyaret gerçekleştiren Başkan Er, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelirken, yerel yöneticilerle de istişarelerde bulundu. Başkanı Sami Er, ilçelerde yeni bir çalışma modeline geçileceğini belirterek, “Yeni sistemle 10 katı fazla iş çıkacak” dedi.

Pütürge programına Belediye Başkanı Mikail Sülük’ü ziyaret ederek başlayan Başkan Er, ilçede hayata geçirilen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgi aldı. Ardından belediyede muhtarlarla buluşan Er, mahallelerin talep ve sorunlarını dinledi.

İlçelerde daha sistemli ve verimli bir çalışma dönemine girileceğini ifade eden Başkan Sami Er, geçmişte uygulanan şantiye sistemine atıfta bulunarak yeni bir model üzerinde hazırlık yaptıklarını söyledi. Er, “Geçmişten gelen bir tecrübemiz var. Eskiden şantiye sistemi vardı, ekipler ilçelerde kalır ve çok daha efektif çalışırlardı. Geçen yıl bu uygulamayı hayata geçirecektik ancak şimdi yeni bir sistemle çalışmak için hazırlanıyoruz. Gücümüzü 11 ilçeye birden bölmeyeceğiz. En fazla iki ya da üç ilçeye yoğunlaşacağız. Onlarca kamyon, greyder ve dozer aynı anda ilçeye girecek. Ben eminim ki bu yeni sistemle 10 katı fazla iş çıkacak. İnşallah daha sistemli bir çalışma yürüteceğiz” dedi.

Malatya'da  ‘Aile Mentörlüğü’ eğitim programı tamamlandı
Malatya'da ‘Aile Mentörlüğü’ eğitim programı tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Başkan Er, Pütürge ziyaretleri kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi Pütürge İlçe Başkanı Kürşat Ayaydın ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Karayılan’ı da ziyaret etti. Burada yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin birlik ve beraberliğine vurgu yapan Er, “Renklerimiz ve dillerimizin farklılıkları bizim zenginliğimizdir. Geçmişte bu farklılıklar bir çatışma unsuru gibi gösterilmeye çalışıldı. Allah’a hamdolsun Cumhur İttifakıyla birlikte ‘Terörsüz Türkiye’ süreci yaşanıyor. Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli bu konuda kararlılar. İnşallah fitne ve fesada fırsat verilmeden bu süreç tamamlanır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Malatya’daki yeniden imar sürecine de değinen Başkan Sami Er, depremin yaralarının sarılmasında birlik ve beraberliğin önemli rol oynadığını belirtti. Er, “Siyasilerimiz, belediye başkanlarımız, valimiz ve tüm kamu kurumlarıyla senkronize bir çalışma yürüttük. Bu sayede diğer illere kıyasla Malatya’da çok daha fazla iş başardık. Önümüze çıkan engelleri aşarak, maddi imkânlarımızı toparlayıp şehrimize daha iyi hizmetler sunacağız” dedi.

Kaynak: İHA