Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Malatya'da görev yapan devlet üniversitesi idari personelini yakından ilgilendiren önemli bir duyuru yayımladı. İnönü Üniversitesi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde görev yapan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi idari personel, belirlenen şartları taşıması halinde karşılıklı naklen atanma sistemiyle başka bir devlet üniversitesine geçiş yapabilecek.
YÖK tarafından tüm devlet üniversitelerine gönderilen resmi yazıda, 2026-2027 Toplu Sözleşmesi kapsamında hayata geçirilen uygulamanın detayları merak edenlerle paylaşıldı.
Malatya'daki Üniversite Personeli de Başvuru Yapabilecek
YÖK'ün açıklamasına göre, naklen atanma yasağı kapsamında bulunmayan idari personel, karşılıklı eşleşme sistemiyle başka bir devlet üniversitesine geçiş için başvuruda bulunabilecek.
Başvurular, 5 Haziran 2026 ile 21 Haziran 2026 tarihleri arasında plos.yok.gov.tr adresindeki Personel Bilgi Sistemi üzerinden e-Devlet doğrulamasıyla yapılacak. Adaylar, sistemde yer alan "Karşılıklı Naklen Atanma İşlemleri" ekranından en fazla 3 üniversite tercihi yapabilecek.
Üniversitelerin Bilgileri Eksiksiz Girmesi Gerekiyor
Başvuruların sorunsuz yürütülebilmesi için üniversitelerin Personel Daire Başkanlıklarının, personelin kadro ve öğrenim bilgilerini sisteme eksiksiz ve güncel şekilde işlemesi gerektiği ifade edildi.
YÖK ayrıca, daha önce farklı sistemler üzerinden yapılan veri girişlerinin artık yalnızca Personel Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirileceğini duyurdu.
Atanmaktan Vazgeçenlere Kısıtlama
Yeni uygulamada dikkat çeken bir başka düzenleme ise atanmaktan vazgeçen personelle ilgili oldu. Karşılıklı eşleşme sağlandıktan sonra atamadan vazgeçen personel, eşleştiği kişiyi mağdur ettiği gerekçesiyle bir sonraki karşılıklı nakil döneminde tercih hakkından yararlanamayacak.
YÖK'ün hayata geçirdiği bu uygulamanın, Malatya'da İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde görev yapan idari personelin kurumlar arası geçiş süreçlerini daha hızlı, şeffaf ve dijital ortamda yürütmesini sağlaması amaçlanıyor.



