Malatya’da afet (deprem) kapsamında uygulanacak Toplum Yararına Program (TYP) için 1.500 kişilik kontenjan ayrıldı. Malatya Valiliği iş birliğiyle hayata geçirilecek programa başvurular, 26 Aralık 2025 itibariyle başladı. Başvurular 30 Aralık 2025 tarihine kadar sürecek.
Başvuru sürecinin ardından katılımcıların yüzde 80’i noter kurası, yüzde 20’si ise liste yöntemiyle belirlenecek. Noter kurasının 2 Ocak 2026 tarihinde gerçekleştirileceği paylaşıldı. Programın uygulama süresi ise 19 Ocak 2026 – 30 Haziran 2026 tarihleri arasında olacağı TYP kapsamında 9 ay çalışma kuralının esas alınacağı bilgisi verildi.
Malatya'da 1500 TYP alımı Başvurusu nereden nasıl yapılacak?
Başvurular, İŞKUR e-Şube sistemi ve ALO 170 hattı üzerinden alınacak. Programa başvuracak adayların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, 18 yaşını tamamlamış bulunması, emekli, SGK’lı, Bağ-Kur’lu ya da öğrenci olmaması (açıköğretim hariç) gerekiyor. Ayrıca başvuru tarihinde aktif SGK kaydının bulunmaması ve aynı haneden yalnızca bir kişinin programa katılabileceği belirtildi.
Kontenjan dağılımı ilçelere göre şu şekilde açıklandı:
Akçadağ 52, Arapgir 20, Arguvan 20, Battalgazi 120, Darende 40, Doğanşehir 60, Doğanyol 20, Hekimhan 20, Kale 30, Kuluncak 30, Malatya Merkez (Büyükşehir) 400, Malatya Merkez (Valilik) 508, Pütürge 40, Yazıhan 20 ve Yeşilyurt 120 kişi.
Yetkililer, başvuru yapacak vatandaşların iletişim bilgilerini mutlaka güncellemeleri gerektiğini vurgularken, asil olarak seçilen katılımcıların ilgili kurumlar tarafından aranarak göreve başlatılacağını bildirdi.



